Banner 980x90

Gaidāma Lubānas mitrāja talka

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) februārī reģionos rīkos dažādus pasākumus, kuros varēs uzzināt par mitrāju nozīmi dabā, aģentūru LETA informēja DAP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Pabērza.

Trešdien, 3.februārī plānota Lubāna mitrāja talka, kuras laikā notiks dabīgo salu atbrīvošana no krūmiem Orenīšu dīķos. Madonas novada Ļaudonas pagasta bibliotēkā 4.februārī notiks Mitrāju dienai veltīts informatīvs pasākums, kurā tiks stāstīts par to nozīmi dabas daudzveidības nodrošināšanā, Lubānas mitrāju, kā arī tiks atklāta DAP veidotā fotoizstāde "Zili zaļā galerija".

Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā, dabas liegumā "Ziemeļu purvi", 6.februārī varēs doties izzinošā aptuveni piecus kilometrus garā pārgājienā, kura laikā eksperti stāstīs par veiktās Ziemeļu purvu izpētes rezultātiem, plānotajiem to apsaimniekošanas pasākumiem un gruntsūdens līmeņa modelēšanu.

Nākamajā dienā, 7.februārī, dabas liegumā "Sedas purvs" notiks Pasaules mitrāju dienai veltīts niedru skulptūru festivāls. Tajā var piedalīties 2-5 dalībnieku komandas, no purva niedrēm veidojot dažādas skulptūras.

Dabas izglītības centrs "Slītere" 12.februārī ar izglītojošu pasākumu par mitrājiem Latvijā viesosies Mazirbes speciālajā skolā. Savukārt Ķemeros, dabas izglītības centrā "Meža māja", pasākums norisināsies 13.februārī, un tā nosaukums būs "Mitrāji - dzīvības sākums".

Rīgā, Latvijas Dabas muzejā, 12.februārī notiks ekspertu seminārs par mitrāju nozīmi mūsdienās un aktualitātēm mitrāju apsaimniekošanā. Savukārt 13.februārī turpat norisināsies radošā darbnīca ģimenēm, kuras tematika būs veltīta mitrājiem. Tikmēr Rīgas Zooloģiskajā dārzā 5.februārī tiks atklāts ikgadējais Tropu mēnesis, kura aktivitātes šogad būs veltītas mitrāju tēmai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)