Banner 980x90

Daudzviet pārspēts 20.septembra siltuma rekords, labots arī visas valsts rekords

Rīga, 20.sept., LETA. Ceturtdien daudzviet Latvijā pārspēts 20.septembra maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Gaisa temperatūrai pēcpusdienā turpinot paaugstināties, rekords tiek labots arvien lielākā skaitā novērojumu staciju.

Par diviem grādiem pārspēts arī 20.septembra nacionālais siltuma rekords. Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas valsts teritorijā reģistrēta 20.septembrī, bija +24,2 grādi 1937.gadā galvaspilsētā.

Divos dienā gaisa temperatūra starptautiskajā lidostā "Rīga" un vietām Zemgalē sasniedza +26 grādus. Līdzīgi kā dienu iepriekš, zemāka gaisa temperatūra saglabājas Kurzemes rietumos un Ziemeļvidzemes piekrastē, kur vējš pūš no jūras.

Ventspilī reģistrētas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 16 metriem sekundē.

Jau ziņots, ka trešdien valsts lielākajā daļā tika pārspēts 19.septembra maksimālās gaisa temperatūras rekords, astoņās novērojumu stacijās - arī mēneša otrās dekādes karstuma rekords.

Visaugstāk - līdz +29,1 grādam - gaisa temperatūra pakāpās Bauskā. Tādējādi par 2,5 grādiem tika pārspēts iepriekšējais 19.septembra nacionālais siltuma rekords - 1975.gadā reģistrētie +26,6 grādi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)