Banner 980x90

Cesvaines Piens piedalīsies vispasaules pārtikas izstādē Parīzē

AS "Cesvaines Piens" (CP) piedalīsies starptautiskajā vispasaules pārtikas izstādē SIAL Parīzē, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja uzņēmumā.

Šādu lēmumu uzņēmuma vadība un CP loģistiku un eksporta stratēģiju nodrošinātājs AS "Siera Nams" pieņēma, izvērtējot piena ražošanas un pārstrādes krīzes situāciju un CP ražošanas un noieta kapacitāti šajā kontekstā.

"Lēmumu, ka CP jāstartē vispasaules izstādē Parīzē, pieņēmām jau pagājušajā gadā, tūlīt pēc CP veiksmīgās dalības starptautiskajā pārtikas izstādē ANUGA Ķelnē," norāda SN padomes priekšsēdētāja Dace Ozola, uzsverot, ka pēc Krievijas embargo iestāšanās augustā un septembrī izstādes nebija prioritāte.

"Laikā, kad situācija piena iepirkumā un ražošanas noietā mainījās pa stundai katru dienu, visi spēki tika koncentrēti situācijas monitorēšanai un ātru lēmumu pieņemšanai, kur būtiska bija katra nianse, kuru nedrīkstējām atļauties palaist garām."

D.Ozola norāda, ka dalībai starptautiskā izstādē ar mērķi uz eksportu, viena no būtiskākajām komponentēm ir pārliecība par uzņēmuma spēju nodrošināt potenciālajiem partneriem nepieciešamos eksporta apjomus. Savukārt haotiskā un neskaidrā nozares situācija uz laiku šādu pārliecību bija mazinājusi.

Pēc situācijas izvērtējuma nozarē un uzņēmumā, CP vadība patlaban jūt zināmu stabilitāti, lai turpinātu uzsākto eksporta stratēģiju.

CP īpaši izstādē akcentēs nogatavināto, puscieto Gouda tipa jeb vaskotā siera līniju. Speciāli izstādei CP siermeistari izgatavojuši jaunu sieru nogatavināto Holandes Gold.

Viena no divām pasaules lielākajām pārtikas izstādēm SIAL šogad atzīmē savu 50. gadadienu. Tā jā piedalīsies pārtikas profesionāļi no 200 valstīm, pārtika dažādās kategorijās tiks prezentēta vairāk nekā 6300 stendos no 105 valstīm. Plānots, ka izstādi apmeklēs vairāk nekā 150 000 apmeklētāju. Izstāde norisināsies no 19. -23.oktobrim Parīzē.

Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru Bakšteinu. 1997.gadā izveidota akciju sabiedrību "Cesvaines Piens". 2009.gadā realizēta iekārtu un cehu modernizācijas projekts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma atbalstu ieguldot projektā kopumā gandrīz 800 000 latu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)