Banner 980x90

"Cesvaines piens" pērn strādājis ar 9,24 miljonu eiro apgrozījumu

Piena un siera produkcijas ražotāja AS "Cesvaines piens" apgrozījums pagājušajā gadā bija 9,24 miljoni eiro, kas ir 6% pieaugums salīdzinājumā ar 8,74 miljoniem eiro iepriekšējā gadā.

Uzņēmums pērn strādājis ar 137 844 eiro zaudējumiem salīdzinājumā ar 177 971 eiro peļņu 2012.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pagājušajā gadā ražotnē pārstrādātās izejvielas apjoms pieaudzis par 6%. Galvenais akcents likts uz jaunas nogatavināto sieru līnijas - "Cesvaine" ražošanu -, šī zīmola sieri tiek gatavināti līdz pat sešiem mēnešiem. Tāpat pērn paplašināts biezpiena produkcijas klāsts, kā arī sākta siera sūkalu apstrāde un pārdošana.

Pagājušajā gadā uzņēmuma attīstībā - ražošanas līniju modernizācijā un telpu rekonstrukcijā - ieguldīti 470 000 eiro.

"Cesvaines piens" izejvielu iepērk no 33 piegādātājiem Vidzemē, ik dienu pārstrādājot aptuveni 80 tonnas piena. No tā tiek ražotas 13 siera šķirnes, biezpiens, mājas siers "Ciba", krējums un sviests.

"Cesvaines piena" produkcijas galvenais izplatītājs ir AS "Siera nams". Uzņēmums nodarbina 109 darbiniekus

AS "Cesvaines piens" dibināta 1994.gadā. Uzņēmuma akcijas pieder 67 akcionāriem. "Cesvaines piena" pamatkapitāls ir 1,28 miljoni eiro (904 737 lati).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)