Banner 980x90

Briedumu sasnieguši pirmie "Cesvaines piena" 6 mēnešus nogatavinātie sieri

Savu briedumu sasnieguši pirmie AS "Cesvaines Piens" (CP) sešus mēnešus nogatavinātie sieri Cesvaine 6 mēneši, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja uzņēmumā.
Līdz ar melni vaskotajiem pusgadu nogatavinātajiem sieriem CP pabeidz Gouda tipa vaskoto sieru līnijas ražošanas ieviešanu.

"Vaskoto sieru līnija ir ne tikai mūsu meistaru lepnums, bet, es gribētu teikt, visas Latvijas lepnums. Mūsu siermeistaru uzraudzīts, līdz pat pusgadam nogatavināts siers ir pierādījums tam, ka Latvijā varam izgatavot sieru, kurš droši stāv līdzās siera kultūras zemēs ražotajiem nobriedinātajiem sieriem," tā uzsver AS "Cesvaines Piens" valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone, norādot, ka vaskoto sieru līnijas ražošanas ieviešana un uzdrīkstēšanās ir attaisnojusies.

Maijā tirdzniecībā nonāk pirmie 5000 gabali melni vaskotais siers Cesvaine 6 mēneši.

Rokām vaskotā siera līnijas ieviešana tika uzsākta 2013.gada sākumā. Pirmais posms veiksmīgi noslēdzās pagājušā gada rudenī, kad oktobrī tirdzniecībā nonāca pirmie 2 un 4 mēnešus nogatavinātie sieri. Ražošanas apjomi pusgada laikā kāpuši par 25%.

"Divus, četrus un tagad arī sešus mēnešus nogatavinātie un vaskotie sieri domāju ir pirmie, kuri Latvijā un eksportā nes arī savus siermeistarus. Jaunajos siera iepakojumos ir redzami tie Cesvaines siermeistari, kuri vaskotā siera nobriedināšanas procesu uzraudzījuši", tā Dz.Simsone.

Siers Cesvaine ir Gouda tipa puscietais siers, kurš sev raksturīgo karameles saldmi, vieglo kristālīgo kraukšķigumu un gludo tekstūru iegūst lēnītēm, nogatavinoties vairāku mēnešu garumā.

Kā jau tika ziņots, Cesvaines Piens pirmo reizi jaunos sierus Cesvaine un Alpu siers prezentēja starptautiskā pārtikas izstādē ANUGA 2013 Vācijā, radot starptautisku interesi un atzinību. 2014.gadā CP uzsāka produkcijas eksportu uz Franciju.

Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru Bakšteinu. 1997.gadā izveidota akciju sabiedrību "Cesvaines Piens".

2009.gadā realizēta iekārtu un cehu modernizācijas projekts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma atbalstu ieguldot projektā kopumā gandrīz 800 000 latu.

Šobrīd "Cesvaines piens" izgatavo trīs tipu: Gouda, Maasdam un Tilsiter sierus un piena produktus: sviestu, krējumu, mājas sieru CIBA un biezpienu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)