Banner 980x90

"Balticovo" atklājis lielizmēra brīvās turēšanas vistu novietni; investīcijas - nepilns miljons eiro

Madona, 10.jūl., LETA. Olu un olu produktu ražošanas uzņēmums "Balticovo" šodien "Ruļļos" Lazdonas pagastā, Madonas novadā atklāja lielizmēra brīvās turēšanas vistu novietni 20 000 putniem, kuras izveidē investēts nepilns miljons eiro.

"Balticovo" valdes loceklis Toms Auškāps aģentūrai LETA pastāstīja, ka investīcijas nepilna miljona eiro apmērā ieguldītas ēkas atjaunošanā, pielāgošanā, ziemas dārza izveidē, kas aizņem vienu trešdaļu platības un ir ar mulču noklāts laukums kūts priekšpusē. Tāpat investīcijās ietilpst arī teritorijas iekopšana un ligzdu iekārtas, kuru izmaksas veido pusi no kopējiem izdevumiem.

Pēc Auškāpa teiktā, "Balticovo" neredz tālākas iespējas Madonā paplašināties, jo ganību resurss šajā vietā ir tikpat kā izsmelts. Teorētiski būtu iespēja veidot vēl vienu brīvās turēšanas vistu novietni 3000 putniem, bet tā neatsvērtu investīcijas.

Auškāps skaidroja, ka brīvībā turētu vistu olu ražošana prasa noteiktu teritoriju. Veidojot šādu novietni, svarīgās piekļuves zonas un mēslu ceļi nedrīkst krustoties ar tīro zonu.

Pēc Auškāpa teiktā, "Balticovo" Madonas brīvās turēšanas vistu novietnē mītošajiem 20 000 putniem būs pieejams astoņus hektārus liels pastaigu laukums, katram putnam atvēlēta četru kvadrātmetru platība.

Vienlaikus viņš pastāstīja, ka "Balticovo" mērķis ir uzrunāt jaunas zemnieku saimniecības, kas gatavas sadarboties ar kompāniju, piedāvājot tai brīvībā turētu vistu olas. Pretim kompānija gatava sniegt zināšanas par jaunputniem un barību, kā arī šo olu realizāciju pašmāju tirgū un ārvalstīs.

Jau ziņots, ka 2019.gadā "Balticovo" plāno ieguldīt piecus miljonus eiro, lai uzbūvētu jaunu 4000 kvadrātmetru lielu ražošanas cehu un modernizētu vienu no esošajiem cehiem. Astoņus miljonus eiro kompānija plāno investēt ārpus sprosta dēto olu ražošanas palielināšanā, lai apmierinātu augošo pieprasījumu eksporta tirgos un arī Latvijā.

"Balticovo" apgrozījums 2017.gadā bija 52,3 miljoni eiro, kas ir par 17,3% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 10,8 miljoni eiro, kas ir četras reizes lielāka nekā 2016.gadā. Savukārt uzņēmuma 2018.gada finanšu dati vēl nav publiskoti.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju. "Balticovo" ir orientēts uz darbību Latvijas un starptautiskos tirgos un eksportē aptuveni 70% no saražotās produkcijas. Produkcija tiek eksportēta uz Eiropas valstīm, to skaitā citām Baltijas valstīm, Skandināvijas valstīm, Vāciju, Nīderlandi, Beļģiju, Austriju, Franciju, Itāliju, Poliju, Čehiju, Slovākiju, Slovēniju, Ungāriju, Rumāniju un Bulgāriju, kā arī uz Ziemeļameriku, Japānu, Vidusāziju, Āfrikas un Tuvo Austrumu valstu reģionu

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)