Banner 980x90

Augustā svinēs Varakļānu pilsētas svētkus

Šogad Varakļānu pilsēta savus svētkus svinēs 15.augustā, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja Varakļānu kultūras nama direktores pienākumu izpildītāja Līga Rubīne.

Svētku ietvaros kā jau ierasts pēdējo gadu laikā pilsētas un novada  iedzīvotājiem ir iespēja piedalīties konkursā "Ziedi Varakļāniem", veidojot ziedu instalācijas dažādās pilsētas vietās.

Aicinām visus interesentus, iestādes un uzņēmumus, ņemt dalību konkursā un izdaiļosim savu pilsētu svētkiem kopā, lai 15.augusta rītā ikvienu mūsu pilsētas iedzīvotāju, un viesi priecētu šīs skaistās, vienreizējās un neatkārojamās ziedu kompozīcijas, kuras būs apskatāmas jau no plkst.9:00 rītā, dažādās pilsētas vietās.

No 9. līdz 15.augustam Varakļānu Mūzikas un māksla skola organizē Starptautisko glezniecības plenēru, kura tēma ir "Varakļānu novada kultūrvēsturiskais mantojums gleznās". Šāds pasākums tiek organizēts trešo gadu un šogad tiks uzņemti 20 mākslinieki. Nedēļas laikā no 9.augusta līdz 15.augustam mākslinieki gleznos Varakļānu pilsētas un novada unikālo kultūrvēsturisko mantojumu, kuru ir atstājuši mūsu senči. Plenēra mākslinieki gleznos ārā; iedzīvotājiem, nejaušam garāmgājējam būs iespēja noraudzīties viņu darbā, neformālā gaisotnē arī parunāties ar mākslinieku, redzēt darba tapšanas gaitu un stilu, kā strādā katrs mākslinieks.

Arī šogad ieplānota Meistarklašu norise, kuras vadīs divi mākslinieki – Jolanta Ābele un Valērijs Makovojs. Tās notiks divas dienas pie katra mākslinieka. Meistarklašu dalībnieki var būt plenēra mākslinieki, mākslas skolas audzēkņi un visi mākslas mīļotāji.

Savukārt plenēra "Baltā pilsēta 2015" noslēguma pasākums būs 15.augustā plkst.19.00 pie Varakļānu Mūzikas un mākslas skolas, kur iedzīvotājiem būs iespēja aplūkot visas plenēra laikā tapušās gleznas, kā arī iegādāties tās no pašu autoru rokām.

Svētku nedēļas laikā arī Varakļānu novada muzejā paredzēts izstādes "Laikabiedri" atklāšanas pasākums, kā arī svētku dienā 15.augustā Varakļānu novada muzejs gaidīs ikvienu no plkst.10.00 līdz plkst.16.00, kad būs apskatāma izstāde "Laikabiedri", kā arī muzeja pastāvīgās ekspozīcijas.

Pilsētas svētku turpinājumā no plkst.20.00 visi pilsētnieki un viesi tiek aicināti uz Varakļānu brīvdabas estrādi, Kur būs skatāmi vairāki koncerti dažādām gaumēm un balēsim līdz rīta gaismai.

Plkst.20.00 – Baumaņu ģimene(Aizkraukle) priecēs skaistā koncertuzvedumā kopā ar tautas deju kolektīviem no Varakļāniem, Lubānas un Rīgas.

Plkst.21.30 – uz skatuves kāps populārie dziedātāji Liene Šomase un Jānis Moisejs, kuru izpildījumā būs iespēja dzirdēt gan jaunas , gan visiem labi zināmās un populārās maestro R. Paula dziesmas.

Plkst.23.00 –ikvienu priecēs Latgali pārstāvošā grupa "Dabasu durovys" ar savu koncertu.

Plkst.00.00 – tieši pusnaktī  visā savā krāšņumā uzplauks ugunīgās dejas "Fire Spirit" dejotāju sniegumā.

Plkst.00.15 – uzreiz pēc pusnakts skatuve piederēs vienai no populārākajām latviešu rokgrupām, grupai "Linga", kuras izpildījumā izskanēs populārie grupas hīti , kā piemēram "Nāc dejot", "Krodziņš", "Signe melo", "Šeit šeit", utt.

Plkst.1.30 - tad būs iespēja turpināt ballēties līdz pat rīta gaismai ar grupu "Velves" (Smiltene).

Svētkus kuplinās un visas pauzītes ar jauku mūziku piepildīs pašmāju dīdžejs Armīns Apeins

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)