Banner 980x90

Atvērto durvju dienās piedāvās šķērsot Lubāna ezera niedru labirintus

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Sestdien, 23.jūlijā un svētdien, 24.jūlijā pie Lubāna ezera notiks Lubāna mitrāja informācijas centra Atvērto durvju dienas, kuru laikā varēs doties purvā, šķērsot Lubāna ezera niedru labirintus un piedalīties citās aktivitātēs, aģentūru LETA informēja Lubāna mitrāja informācijas centra darba organizatore Ilze Sauša.

Atvērto durvju dienas norisinās otro gadu. Šogad, paplašinot programmu, pasākums notiks divas dienas, kur sev ko noderīgu un saistošu atradīs gan liels, gan mazs - varēs uzzināt, kas ir lielais dumpis, atklāt savu radošo pusi, iepazīt Lubāna ezera ūdens iemītniekus, atpazīt apkārtnes putnu pasauli, pārvarēt bailes alpīnisma šķēršļos un atrast pareizo orientēšanās taku, doties purvā ar purvu bridējiem un vakarā, miera noskaņā baudīt koncertu un naktstauriņu pasauli. Visas aktivitātes norisināsies ekspertu - profesionālu putnu vērotāju, botāniķu un entomologu - vadībā, kas ar ikvienu padalīsies savās zināšanās.

Sestdienā, 23.jūlijā, no plkst.9 būs iespēja piedalīties putnu vērošanas ekskursijā ar Andri Dekantu, kam plkst.12 sekos pašu Atvērto durvju dienu atklāšana, kad Latvijas Dabas fonds atklās ceļojošo izstādi "Lielais dumpis".

Līdz plkst.16.30 Lubānam mitrāja informācijas centra apkārtnē norisināsies dažādas aktivitātes - būs iespēja darboties radoši, veidojot putnu mandalas. Krāsainos putnu būrus un māla putns nodrošinās biedrība "Ūdenszīmes". Aktīvajiem patiks izveidotā alpīnisma trase ar biedrības "Pie Kraujas" entuziastiem, kā arī orientēšanās informācijas centra apkārtnē un laivošana Lubāna ezerā.

Pēcpusdienā no plkst.16.30 līdz 20 tie, kuriem vēl būs enerģija, aicināti kopā ar "purvubrideji.lv" doties purvā un to iepazīt. Pieteikšanās ekskursijai tiek organizēta, zvanot pa tālruni 20120101, tāpat ir noteikta dalības maksa - astoņi eiro no cilvēka - un pārgājienam ir ierobežots dalībnieku skaits. Savukārt apmeklētājiem, kuri priekšroku dos izklaidējoši izglītojošām aktivitātēm, tajā pašā laikā informācijas centrā būs pieejama "Putnu viktorīna", kuras laikā būs iespēja pārbaudīt savas spējas un dienā iegūtās zināšanas par putniem.

Plkst.21, krēslai iestājoties, uzstāsies mūziķis Kārlis Kazāks. Pēc koncerta tiks iedegta kukaiņu lampa un notiks naktstauriņu vērošanā kopā ar to pazinēju - entomologu, Dabas aizsardzības pārvaldes ekspertu Gunti Akmentiņu.

Savukārt svētdien, 24.jūlijā, plkst.10 kopā ar dabas ekspertu Daini Tuču norisināsies laivu brauciens uz Lubāna ezera lielāko salu - Akmeņsalu, kur ir viena no lielākajām kormorānu - jūras kraukļu - kolonijām Latvijā. Tāpēc būs iespēja redzēt, kā putni ir apdzīvojuši salu, šķērsojot Lubāna ezera niedru labirintus. Laivas tiek nodrošinātas, bet nepieciešams pieteikt vietu laivā, zvanot pa telefonu 29234956. Dalības maksa ir 12 eiro, un vietu skaits ierobežots.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)