Banner 980x90

Atbildīga aizņemšanās internetā

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Jebkura ātrā kredīta vai patēriņa kredīta kompānijām ir aizdevuma apmaksas tabulas, kur skaidri var redzēt un iepazīties ar sava aizdevuma atmaksas plānu un izvērtēt savas aizdevuma apmaksas iespējas. Atsevišķās situācijās ir izdevīgi ņemt aizdevumu uz ilgāku laika posmu, mazliet vairāk samaksājot procentos, taču samazinot ikmēneša maksājuma kopējo summu, kas padara vieglāku aizdevuma apmaksu. 

Jebkuram kredīta ņēmējam ir svarīgi rūpīgi iepazīties ar visiem nosacījumiem un atbildību, kā arī izvērtēt savas iespējas aizdevumu atmaksāt. Izvēlieties tādu aizdevuma summu un atmaksas periodu, kas atbilst Jūsu reālajām iespējām. Tas palīdzēs samazināt risku iekļūt lielās finansiālās parādsaistībās. 

No otras puses aizdevums ne vienmēr ir risinājums. Der padomāt, vai Jums patiešām ir nepieciešams kredīts. Dažreiz ir vērts izmantot savus uzkrājumus vai arī uz laiku atlikt pirkumu un sakrāt nepieciešamo naudas summu paša spēkiem? Parasti tā ir labākā izvēle, ja ir runa par precēm vai pakalpojumiem, kas nav ikdienā nepieciešami. Tomēr ne vienmēr dzīvē tā notiek. Dažreiz ir nepieciešams aizdevums un tur neko nevar padarīt. Vienmēr pastāv iespēja sazināties ar Tevis izvēlēto kredīta kompāniju un pieteikties aizdevuma izsniegšanas konsultācijai, kur Tev būs iespēja saņemt konsultāciju par to, kā labāk aizņemties atbildīgi. 

Kredītu kompānijās parasti ir profesionāli un izpalīdzīgi klientu konsultanti, kas sniegs savu objektīvo viedokli kredītu ņēmēju labā. Ir ļoti svarīgi veikt aizņēmumu ar plānu. Kārtīgi apdomāts plāns palīdzēs Tev aizņemties atbildīgi un samazinās risku no iekļūšanas aizdevumu virpulī, kur tikai nākamais aizdevums palīdzēs tikt ārā no iepriekšējā kredīta. Vienmēr mēģini rast risinājumus, kā tikt laukā no finansiālajām grūtībām ar vecāku vai draugu palīdzību, pirms domā par kredītu ņemšanu. Ja arī sanāk ķerties pie kāda no ātrajiem kredītiem, tad ņem tādu naudas summu, kuru skaidri zini, ka spēsi atmaksāt. Tā būs atbildīga aizņemšanās. 

Aizņemieties naudu tikai tad, kad dzīvē nav citas izejas!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)