Banner 980x90

Ašeradens: Kauja par pašvaldību uzņēmējdarbības ierobežojošajiem Konkurences likuma grozījumiem vēl nav zaudēta

Rīga, 17.aug., LETA. Kauja par Konkurences likuma grozījumiem, ar kuriem iecerēts ierobežot pašvaldību iespējas iesaistīties uzņēmējdarbībā, vēl nav zaudēta, šodien Latvijas Radio radījumā "Krustpunktā" pauda ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Viņš norādīja, ka gan Konkurences padomes, gan Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) skatījumā šie grozījumi ir būtiski un virzību attiecīgajā jautājumā paredz arī Latvijas saistības OECD. Organizācijas vadītājs rudenī būs Rīgā, lai apspriestu Latvijas progresu pirmajā gadā pēc iestāšanās OECD.

Patlaban turpinās diskusijas, lai rastu kompromisu saistībā ar Konkurences likuma grozījumiem. "Ir ārkārtīgi interesanta situācija. Ar [Latvijas] Pašvaldību savienību mēs vienojāmies, mēs atradām kompromisus viņiem vitāli svarīgos jautājumos un tikām uz priekšu. Šobrīd absolūti tīrā bloķējošā pozīcijā ir [Latvijas] Lielo pilsētu asociācija, kura vienkārši saka "nē", un viss," klāstīja Ašeradens.

Pēc viņa teiktā, arī koalīcijas partneri no Zaļo un zemnieku savienības pauduši, ka nav gatavi jautājumu virzīt uz priekšu, ja tam nav Latvijas Lielo pilsētu asociācijas atbalsta.

Nākamnedēļ paredzēta vēl viena tikšanās starp iesaistītajām pusēm, lai censtos rast risinājumu. "Ja neizdosies, es likšu jautājumu valdībā uz balsojumu. Skatīsimies, kā valdība darīs," piebilda ministrs.

Kā ziņots, atbilstoši SKDS aptaujas datiem vairāk nekā puse jeb 58% iedzīvotāju Latvijā uzskata, ka pašvaldību uzņēmumos pastāv korupcijas riski. Gandrīz puse jeb 47% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka labāk uzņēmumus spēj pārvaldīt privātais sektors, bet 18% pauda, ka to var darīt arī pašvaldības. Vairākums jeb 69% iedzīvotāju Latvijā uzskata, ka ar normatīvajiem aktiem daudz precīzāk būtu jānosaka jomas, kurās pašvaldības drīkstētu nodarboties ar uzņēmējdarbību.

Pētījums internetā veikts šā gada jūlijā, aptaujājot 1005 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem. SKDS aptauju veica sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)