Banner 980x90

Aptauja: Pievilcīgu pilsētvidi raksturo apstādījumi, iespēja droši pārvietoties ar kājām un iespēja ērti novietot auto

Rīga, 17.maijs, LETA. Pievilcīgu pilsētvidi raksturo apstādījumi, iespēja droši pārvietoties ar kājām, iespēja ērti novietot auto, kā arī ģimenei un bērniem draudzīga vide, atklāj pētījumu kompānijas "Kantar TNS" sadarbībā ar "Mad City Happening 2018" veiktā aptauja.

Kā būtiskākos pievilcīgas pilsētvides faktorus apstādījumus minēja 84% rīdzinieku (Latvijā - 82%), iespēju droši pārvietoties ar kājām - 59% rīdzinieku (Latvijā - 60%), bet iespēju ērti novietot auto - 49% rīdzinieku (Latvijā - 53%).

Ģimenei un bērniem draudzīgu vidi kā pievilcīgu pilsētvidi veidojošu faktoru minēja 48% rīdzinieku un 50% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju.

Rīdziniekiem pievilcīgas pilsētvides elements, papildus jau minētajiem, ir arī iespēja droši pārvietoties ar velosipēdu, kamēr Latvijas iedzīvotāji kopumā vēlas atpūtas iespējas ielu malās (piemēram, soliņus, skvērus).

"Mad City Happening 2018" rīkotāji norāda, ka aptaujas rezultāti ir nozīmīgs instruments, domājot par iedzīvotājiem, uzņēmējiem un investoriem pievilcīgas un mūsdienīgas pilsētvides attīstību Rīgā. Plašāk par to pasaules līmeņa eksperti, iedzīvotāji un uzņēmēji diskutēs pilsētvides attīstības konferencē Baltijas jūras reģionā un pilsētplānošanas hakatonā "Mad City Happening 2018", kas notiks šī gada 31.maijā un 1.jūnijā Rīgā.

"Pilsētplānošanā pēdējos gados arvien aktīvāk iesaistās ne tikai amatpersonas, kam tas ir pienākums, bet arī paši iedzīvotāji un sabiedriskās organizācijas. Nebijis notikums ir VEF apkārtnes uzņēmumu apvienošanās ar mērķi attīstīt VEF apkārtni kā modernu un pievilcīgu vidi - Rīgas tehnoloģiju sirdi. Interesanti, ka arī "Kantar TNS" aptaujā kopumā 65% rīdzinieku un 69% Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi visdažādākajos veidos iesaistīties, lai labiekārtotu savas dzīvesvietas tuvāko apkaimi," sacīja pilsētplānotājs un "Mad City Happening 2018" idejas autors Neils Balgalis.

Sadarbībā ar "Latvijas mobilo telefonu" rīkotā "Mad City Happening 2018" galvenā tēma ir "Pilsēta un nauda", kas ļaus pārdomāt neparastās attiecības starp pilsētu un naudu, iepazīt jaunus pilsētu attīstības finansējuma veidus, kā arī atklāt pilsētu apslēpto vērtību jeb tā saucamo neredzamo naudu – labiekārtotu vidi (apstādījumus, iespēju pārvietoties kājām, ērtu sabiedrisko transportu), iepazīt jaunākās tehnoloģijas un citas inovācijas, kas palīdz veidot pilsētas labākas, piesaistīt investorus, jaunus biznesus, iedzīvotājus un veicina attīstību.

Aptauju veica pētījumu kompānija "Kantar TNS" laikā no 2018.gada 24. līdz 26.aprīlim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 805 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem, to skaitā 269 Rīgas iedzīvotājus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)