Banner 980x90

Aptauja: Latvijā maizi ikdienā lieto 81% iedzīvotāju; visvairāk cieņā - rupjmaize

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Latvijā katru dienu maizi ēd 81% aptaujāto iedzīvotāju, 4% maizi ēd vienreiz nedēļā, bet no šī produkta ēšanas vispār atteikušies 2% iedzīvotāju, liecina SIA "Fazer Latvija" un kompānijas SKDS veiktā aptauja par maizes lietošanas paradumiem Latvijā.

Tostarp atbilstoši aptaujas datiem Zemgalē maizi ikdienā ēd visvairāk - 89% aptaujāto respondentu. Seko Latgale, kur maizi ikdienā ēd 80%, kā arī Vidzeme, kur mazi katru dienu ēd 79% aptaujāto iedzīvotāju. Savukārt Kurzemē maizi vismaz reizi dienā ēd 77% aptaujāto. Latvijas iedzīvotāji, kuri dzīvo laukos, maizi patērē vairāk nekā Rīgā vai citās pilsētās.

Dati arī liecina, ka, pieaugot vecumam, palielinās to iedzīvotāju īpatsvars, kuri maizi ēd katru dienu - Latvijā katru dienu maizi ēd 91% iedzīvotāju vecumā no 55 līdz 74 gadiem, bet salīdzinoši mazāk - 60% jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

Rudzu maize jeb rupjmaize joprojām ir populārākā maize Latvijā. Pēc aptaujas datiem, to izvēlas vairāk nekā puse jeb 56% aptaujāto. Rupjmaizi vairāk izvēlas iedzīvotāji vecumā no 55 līdz 74 gadiem, savukārt vismazāk to lieto jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem - attiecīgi 67% un 44% no aptaujātajiem konkrētajās vecuma grupās. Rudzu maizi un rudzu maizi ar piedevām visvairāk iecienījuši iedzīvotāji Zemgalē, bet vismazāk - Kurzemē.

Pētījums "Maizes ēšanas paradumi" norisinājās no 3. līdz 6.augustam, un tajā aptaujāti 1005 respondenti visā Latvijā.

"Fazer Latvija" dibināta 2000.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 17 182 671 eiro. Pagājušajā gadā "Fazer Latvija" apgrozījums bija 21,593 miljoni eiro, bet zaudējumi - 43 359 eiro. "Fazer Latvija" pilnībā pieder Somijas kompānijai "Fazer Bakeries Ltd.".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)