Banner 980x90

Aicina uz Ziemeļvalstu laikmetīgās arhitektūras izstādi "Nordic ID"

Piektdien, 10.aprīlī, plkst.12.00 Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zālēs notiks Ziemeļvalstu laikmetīgās arhitektūras izstādes "Nordic ID"  atklāšana un tikšanās ar Ziemeļu Ministru padomes Latvijā biroja direktoru Janu Vidbergu (Jan Widberg), kultūras padomnieci Guntu Tropu un Arhitektūras muzeja direktori Ilzi Martinsoni.

Ko šodien nozīmē ziemeļu identitāte? Kā tā atspoguļojas arhitektūrā? Mēģinājums atbildēt uz šiem jautājumiem ir projekta "NORDIC ID" pamatā.

Idejas īstenošanai tika uzaicināti kuratori no Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas un Igaunijas (Martins Keidings, žurnāla "Arkitekten" redaktors (Dānija), Anderss Melsoms, žurnāla "Conditions" redaktors (Norvēģija), Daniels Gollings, žurnāla "Form" redaktors (Zviedrija), Tuomass Toivonens, arhitekts, arhitektu biroja "NOW" līdzīpašnieks (Somija), Villems Tomiste, arhitekts, arhitektu biroja "Stuudio Tallinn" līdzīpašnieks (Igaunija)), aicinot viņus piedāvāt savas personiskās versijas par ziemeļu identitātes fenomena izpratni arhitektūrā.

Katrs kurators izvēlējās piecus arhitektūras projektus savā dzimtajā zemē, kuri pēc viņa ieskata vislabāk atbilst šai idejai. Visi kuratori ir uzrakstījuši savām daļām veltītus ievadtekstus.

Darbs tika veikts bez jebkādas iejaukšanās no projekta vadītāju puses, un galarezultāts nebija prognozējams. Izstādes formāts ir iecerēts kā piecu neatkarīgu viedokļu, kurus apvieno "NORDIC ID" koncepts, platforma. Tādā veidā izstāde sastāv no 25 arhitektūras projektiem - 25 ziemeļu identitātēm.

Izstāde būs apskatāma no 10.aprīļa līdz 24.maijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)