Banner 980x90

"VIRŠI-A" degvielas uzpildes stacijās būtiski pieaug kafijas un ātro uzkodu pārdošanas apjoms

Apmeklējot degvielas uzpildes stacijas (DUS), klienti arvien biežāk izvēlas iegādāties ne tikai degvielu, bet arī citu, ar degvielu nesaistītu produkciju. 

Par to liecina lielākā pašmāju degvielas tirgotāja "VIRŠI-A" apkopotie dati par pārdošanas apjomu 2015. gada pirmajā pusē pārtikas un nepārtikas preču grupās. Salīdzinājumā ar pērno gadu, 2015. gada pirmajā pusē lielākais kāpums novērots kafijai un kafijas dzērieniem, kuru pārdošanas apjoms pieaudzis par 62%.

Tāpat būtisks kāpums pārtikas preču kategorijā bijis ātrajām uzkodām, kuru pārdošanas apjoms pieaudzis par 54% un smalkmaizītēm, kuru pārdošanas apjoms palielinājies par 47%. Arī nepārtikas preču grupā novērojami būtiski pārdošanas apjomu kāpumi – par 38% palielinājies pārdotais auto preču skaits, kā arī par 36% pieaudzis pārdošanas apjoms saimniecības precēm. Tāpat klienti par 30% vairāk degvielas uzpildes stacijās izvēlējušies iegādāties apdrošināšanas pakalpojumus. Turpina Jānis Riekstiņš, AS "VIRŠI-A" valdes priekšsēdētājs: "Degvielas uzpildes stacijas mūsdienās vairs nav tikai vieta, kur iegādāties degvielu. Tā ir vieta, kas nodrošina klientus ar plašu ikdienā nepieciešamo preču un pakalpojumu klāstu.

Esam novērojuši tendenci, ka klienti, iegādājoties degvielu, visbiežāk iegādājas kafiju, kas atspoguļojas arī 2015. gada pirmās puses pārdošanas apjomu rezultātos. Šie rezultāti apliecina, ka kafija ir viens no pieprasītākajiem produktiem mūsu degvielas uzpildes stacijās. Arī ātrās uzkodas kļūst par autovadītāju ikdienas sastāvdaļu, jo tās tiek ātri pagatavotas un ir ērti paņemt līdzi, atrodoties ceļā." Analizējot faktorus, kas ļāvuši būtiski palielināt pārdošanas apjomus kafijai un kafijas dzērieniem pēdējā pusgada laikā, Riekstiņš norāda, ka tas galvenokārt saistīts ar jaunākās paaudzes kafijas aparātu uzstādīšanu DUS tīklā, kā arī atpūtas zonas ieviešanu vairumā DUS, lai klienti nesteidzīgi var izbaudīt kafiju un ieturēt maltīti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)