Banner 980x90

UNESCO nedēļa Madonas muzejā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

No 12.-18.oktobrim visā Latvijā tiks atzīmēta UNESCO nedēļa. Latvijas Nacionālā komiteja šādu nedēļu rīko jau piekto gadu, tādējādi atzīmējot Latvijas pievienošanos Pasaules lielākajai izglītības, zinātnes un kultūras organizācijai UNESCO.

Jau no organizācijas dibināšanas pirmsākumiem tās prioritāte ir mantojuma kopšana un saglabāšana nākamajām paaudzēm. UNESCO kultūras mantojuma saglabāšanā un popularizēšanā aktīvi iesaistās skolas, bibliotēkas, muzeji u.c. organizācijas. Šogad atzīmējot UNESCO 70 gadadienu, uzmanība tiks veltīta šo sadarbības partneru nozīmīgajai lomai kultūras mantojuma saglabāšanā un popularizēšanā.

Arī Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā laikā no 13.-16.oktobrim norisināsies UNESCO nedēļai veltītas aktivitātes "Kas ir kultūras mantojums?", lai ikvienam muzeja apmeklētājam pastāstītu vairāk par organizāciju, UNESCO "Latvijas dārgumiem", par tik dažādo un unikālo kultūras mantojuma daļu, kas no Latvijas puses ierakstīta UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" Latvijas nacionālajā reģistrā. Visas nedēļas garumā ikviena apmeklētājam būs iespēja noskatīties prezentācijas par "UNESCO programmu "Pasaules atmiņa", nacionālā reģistra nominācija "Sibīrijas vēstules uz bērza tāss" un "UNESCO un Latvija".

No 13.-16.oktobrim aicinām uz muzeju skolēnus, lai, piedaloties dažādās aktivitātēs, vairāk iepazītu UNESCO, UNESCO "Latvijas dārgumu" karti un uzzinātu par tām lietām, kas atzītas starptautiskā mērogā. 14.oktobrī plkst. 12.00 notiks ikmēneša tikšanās senioriem ciklā "Dzīves un mākslas krāsās". Tā kā tikšanās iekrīt UNESCO nedēļā, tad runāsim par UNESCO "Latvijas dārgumiem". Muzeja vadošais pētnieks Indulis Zvirgzdiņš stāstīs par Strūves ģeodēzisko loku un sniegs atbildes uz tādiem jautājumiem par to, kā 19.gadsimta sākumā notika zemes uzmērīšana, kur Latvijā atrodas Strūves ģeodēziskā loka punkti utt.

Pēc tam ikvienam būs iespēja iepazīties ar muzejā esošajām izstādēm – "J.Simsona Madonas Mākslas skolai – 40", "Madona un madonieši" (J.Šūstera fotogrāfijas), izstādi par Pirmo pasaules karu un latviešu strēlniekiem "… tik cīņa vien dos visu mums" /Rainis/ un "Podniecība no muzeja krājuma". Uz tikšanos Madonas muzejā. Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)