Banner 980x90

Bites 4G internets pieejams 1.4 miljoniem iedzīvotāju

Bites 4G tīkls, kas pēc starptautiskā telekomunikāciju tehnoloģiju un konsultāciju uzņēmuma Omnitele maijā veiktā pētījuma novērtēts kā ātrākais Rīgā, no 1.oktobra aptver jau 1,4 miljonus Latvijas iedzīvotāju teritoriju, sniedzot iespēju jaunāko ātrās paaudzes internetu lietot ne tikai Rīgā, Pierīgā, bet visos Latvijas reģionos.

Jaunākais Bites 4G internets pieejams arī Tukuma iedzīvotājiem. Bites 4G tīkla pārklājums tagad pieejams 66 vietās visā Latvijā - Rīgā un tās apkārtnē: Ādažos, Babītē, Baltezerā, Baložos, Bukultos, Carnikavā, Ikšķilē, Inčukalnā, Jaunolainē, Jaunmārupē, Kadagā, Ķekavā, Ķegumā, Langstiņos, Mārupē, Medemciemā, Muceniekos, Olainē, Piņķos, Pļaviņās, Rāmavā, Sauriešos, Salaspilī, Skultē, Tīrainē, Upesciemā, Ulbrokā, Valdlaučos, Zvejniekciemā.

Tas pieejams arī visiem tiem, kas dzīvo Aizkrauklē, Aizputē, Baldonē, Balvos, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Dzilnās, Gulbenē, Iecavā, Jāņupē, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Kandavā, Koknesē, Kuldīgā, Lielvārdē, Liepājā, Limbažos, Ogrē, Preiļos, Salacgrīvā, Saldū, Saulkrastos, Siguldā, Skrīveros, Skrundā, Smiltenē, Rēzeknē, Tukumā, Talsos, Vangažos, Valmierā un Ventspilī.

"Kopš Bites 4G ieviešanas mēs esam pirmajā vietā Rīgā, nodrošinot saviem klientiem ātrāko jaunās paaudzes internetu, tādēļ līdz ar mūsu tīkla attīstību reģionos to iedzīvotājiem mēs sniegsim tādas pašas iespējas kā galvaspilsētas iedzīvotājiem – ātru un kvalitatīvu jaunākās paaudzes internetu. Klienti ir novērtējuši ātrā interneta priekšrocības, kas sniedz iespēju ne tikai strādāt un mācīties, bet arī sazināties ar saviem draugiem un tuviniekiem ārzemēs, sekot līdzi iemīļoto sporta komandu startiem, kā arī komunicēt sociālajos tīklos, daloties ar fotogrāfijām vai video no savām ikdienas gaitām," saka Bite Latvija vadītājs Freds Renčaks.

"Mana sieva dažkārt būtu laimīga, ja Latvijā nebūtu pieejams tik labs mobilais internets, jo dažreiz vēlu vakarā es sekoju līdzi Kanādas hokeja izlases spēlēm planšetē, kas mēdz ievilkties līdz rīta gaismai," piebilst F.Renčaks.

Salīdzinot Bites klientu interneta patēriņu 3G tīklā aprīlī īsi pirms 4G tīkla pieejamības un augustā, kad tie paši klienti sākuši izmantot 4G, ir vērojama strauja augšupejoša tendence, šo klientu interneta patēriņš palielinājies vidēji par 60%. Interneta patēriņu veicinājusi 4G kvalitāte – ātrums gan datu lejupielādē, gan augšupielādē, gan arī viedierīču, kas atbalsta 4G, pieejamība.

Ja maijā Bites 4G internetu lietoja tikai kāda piektā daļa mūsu klientu, kuriem bija viedierīces, kas atbalsta 4G, tad septembrī šo klientu skaits pārsniedz jau 50%. Bites jaunākās tehnoloģijas datu pārraide 4G tīklā nodrošina teorētisko lejupielādes ātrumu līdz 150 Mb/s. Klientiem, kuri vēlēsies izmēģināt jauno Bites 4G internetu, jādodas uz Bites saloniem, kur iespējams samainīt SIM karti bez maksas.

Tiem, kuri vēl nezina, vai viņu ierīce (tālrunis, planšete, rūteris, modems) atbalsta 4G tīklu, iespējams ielūkoties mājas lapā www.bite.lv vai vaicāt Bites klientu konsultantiem salonos. Tukumā Bites salons atrodas veikala Rimi telpās, Pasta ielā 14. Kopumā Bite tīkla attīstībā Latvijā ir investējusi 96,5 miljonus EUR. Bites tīkls veidots operatīvi, savlaicīgi domājot par ilgtermiņa attīstību nākotnē un iespējamiem mobilā tīkla uzlabojumiem, piemēram, lai izveidotu 4G tīklu, uzņēmumam nebija jāveic milzīgas investīcijas, jo bija tikai jāpilnveido esošais 3G tīkls. Šāda ilgtermiņa plānošana ļauj ietaupīt finanšu resursus, ko iespējams novirzīt jaunu pakalpojumu piedāvāšanā klientiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)