Banner 980x90

Ar speciālu semināru Madonā izglītos par Zaļā iepirkuma piemērošanu pašvaldību iepirkumos

Lai veicinātu zaļā publiskā iepirkuma (ZPI) izmantošanu valsts un pašvaldību institūciju rīkotajos konkursos, šī gada 23.novembrī Madonā notiks bezmaksas seminārs "Zaļā iepirkuma piemērošana pašvaldību publiskajos iepirkumos", kurā ikviens varēs iegūt praktiskus ieteikumus iepirkumu dokumentācijas sagatavošanā un atbilstošu ZPI kritēriju izstrādē.

Seminārs notiks Madonas novada pašvaldības ēkā 3.stāva zālē, Saieta laukumā 1, un tā praktisko darbu tēma būs veltīta tīrīšanas līdzekļiem, pārtikas un ēdināšanas pakalpojumiem. Kopumā no šī gada 26.oktobra līdz pat decembra vidum notiek 10 reģionālie semināri dažādās Latvijas pilsētās: Bauskā (26. oktobrī), Dobelē (30. novembrī), Ludzā (2. novembrī), Daugavpilī (3. novembrī), Valmierā (9. novembrī), Madonā (23. novembrī), Liepājā (15. novembrī), Ventspilī (6. decembrī), Mārupē (14. decembrī) un Rīgā (15. decembrī). Semināru ciklu rīko Vides aizsardzības un reģionālās attīstības minsitrija (VARAM) sadarbībā ar projektu "GreenS", Rīgas enerģētikas aģentūru un Baltijas vides foruma īstenoto projektu "NonHazCity".

Semināros būs iespēja iepazīties ar jaunumiem tiesību aktu un metodisko materiālu izstrādē, kā arī iegūt pieredzi zaļā iepirkuma piemērošanā un kopīgi ar ekspertiem izstrādāt iepirkumu dokumentāciju zaļā iepirkuma piemērošanai. Katrā pilsētā semināru praktiskā nodarbība būs atšķirīga un tiks veltīta vienai no prioritārajām nozarēm: pārtikas un ēdināšanas pakalpojumu, iekštelpu un āra apgaismojuma, tīrīšanas līdzekļu un būvdarbu iepirkumiem.

Bezmaksas semināros ir aicināti piedalīties pašvaldību un to institūciju iepirkumu speciālisti, uzņēmumu un dažādu organizāciju pārstāvji, kā arī uzņēmēji, kuri saredz iespēju attīstīt piedāvājumu ZPI jomā. Semināru cikls ir turpinājums pērn uzsāktajam. ZPI ir iepirkums, kurā tiek izmantots vismaz viens ZPI kritērijs, kā arī tas veido vismaz 5% finansiālā izteiksmē no kopējās līguma summas. Latvija ir apņēmusies līdz 2017.gadam sasniegt mērķi, kas paredz, ka ZPI kritēriji tiks iekļauti 30% publisko iepirkumu. ZPI mērķis ir veicināt videi draudzīgas politikas veidošanu pasaulē, samazinot darbības ietekmi uz vidi un veicinot videi draudzīgus un ilgtspējīgus uzlabojumus sabiedrības dzīves apstākļos.

Viens no instrumentiem, kā veicināt šādas atbildīgas politikas veidošanu, ir atbilstošu vides un energoefektivitātes prasību iekļaušana valsts un pašvaldību iepirkumos. Tas ļauj ne tikai videi draudzīgu produktu un pakalpojumu īpatsvara pieaugumu, bet sekmē finansiālus un sociālus uzlabojumus pašvaldībās. Reģistrācija un norise: 23. novembrī Madonā, Madonas novada pašvaldības ēkā 3.stāva zālē, Saieta laukumā 1, praktisko darbu tēmas – tīrīšanas līdzekļi, pārtikas un ēdināšanas pakalpojumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)