Banner 980x90

10 radošas kāzu svinību vietas

Foto: Ligavam.lv/Gatis Ločmelis
Foto: Ligavam.lv/Gatis Ločmelis
Vai esat izsapņojuši savu kazu dienu? Jūsu mīļotie cilvēki apkārt un svētku noskaņa ir neatņemama sastāvdaļa, taču būtiska nozīme ir tieši kāzu vietai. Kāzu dienā svinības pārvēršas par pāra paradīzi, kur pārējās pasaules neskarti varat svinēt jums tik nozīmīgo notikumu jūsu dzīvēs. Atbilstoši izvēlēta kāzu vieta radīs: kopējo svinību noskaņu, patīkamas atmiņas un skaistas fotogrāfijas, pacilājumu visas dienas garumā.

Skaistu vietu Latvijā ir daudz, tomēr ne vienmēr ir viegli izvēlēties īsto. Kāzu medijs Līgavām.lv piedāvā 10 unikālas kāzu svinību vietas un idejas, no kurām kāda var kļūt par jūsu īsto izvēli! 

1. Moderna pils Pierīgā
Pilis kāzu dienā ir klasika, taču mūsdienu modernajā pasaulē tās piešķir romantisku vēstures noskaņu. Izrādās, ka nekur tālu pēc vēstures garšas nemaz nav jādodas! Meklējot kāzu svinības vietas Rīgas rajonā, varat izvēlēties nelielas pilis ar privātajiem dārziem, piemēram skaisto Svētku pili. Atšķirībā no lielām, greznām pilīm, tā būs moderna un eleganta izvēle, radot mājīgu sajūtu. Padariet elegantus arī jūsu tērpus un vasaras sezonā organizējiet dejas un citas aktivitātes krāšņajā pils dārzā. Iedomājieties, cik skaisti izskatīsies video no drona lidojuma!

Foto: Ligavam.lvFoto: Ligavam.lv


2. Neskarta muiža galvaspilsētā
Kāzas galvaspilsētā var šķist ikdienišķas, taču izrādās, ka tieši Rīgā ir saglabājušās daudzas burvīgas muižas. Tās var kļūt par īpaši netradicionālu kāzu svinību risinājumu! Muiža radīs lielisku fonu jūsu kāzu fotogrāfijām, bet iekštelpas kļūs par kāzu tematikas iedvesmu. Izmēģiniet tādas kāzu svinību vietas kā:
• Volfšmita muižiņa Botāniskā dārza teritorijā;
• Zēlustes muiža Juglā. 

Līdzīgi kā K.K. fon Stricka villā, uzburiet senlaicīgu sajūtu kādā nomaļākā muižā vai rezidencē gandrīz pašā Rīgas centrā! Neaizmirstiet atspoguļot ēkas šarmu arī jūsu tērpos un kāzu dekorācijās.

3. Kāzas ezera krastā
Ja ūdens ir jūsu stihija un vēlaties uzburt romantisku idilli, izvēlieties kāzu svinības pie ezera. Ūdens rāmums kalpos gan ceremonijai ārā, gan arī skatam no iekštelpām. Izmēģiniet Latvijas dabas ainavas vienkāršo burvību sapņainajā "Laguna House" Garkalnes novadā. Vai varbūt jums ir mīļš kāds ezers, kur kopā esat devušies makšķerēt, piknikā vai pastaigā? Latvija ir ezeru zeme, un noteikti kāds no tiem var kļūt par jūsu skaistās dienas pavadoni!

4. Jūras viļņu vilinājums
Jūsu sirds sniedzas pēc plašākiem ūdeņiem? Kāzu svinību vietas izvēle pie jūras ir daudzu pāru sapnis. Bieži vien tas asociējas vairāk ar filmām, taču arī Latvijā ir atbilstoša krasta līnija pludmales svinībām! Varat izvēlēties starp kūrorta pilsētu Jūrmalu vai mežonīgajiem Jūrkalnes smilšu krastiem. Izmantojiet dabu kā aksesuāru ceremonijas rīkošanai. Pieskaņojiet kāzu tematiku jūras vieglumam, bet vakarā novadiet mičošanu tieši jūras krastā!

5. Ziemas kāzas dzirnavās
Ne vienmēr spīd saule un daba ir baudāma, īpaši, ja kāzas notiek rudens un ziemas sezonā. Kā būt orģinālam kāzu vietas izvēlē ziemā? Springšļu dzirnavas ir īpaši omulīga vieta, kur izbaudīt iekštelpas tā, ka pat negribēsies tās pamest. Iededziet kamīnu, izrotājiet telpu ar svecēm un radiet ģimenisku noskaņu viesu vidū. Šis būs lielisks veids kā ne tikai pārsteigt, bet arī satuvināt viesus svinību laikā.

Foto: Ligavam.lvFoto: Ligavam.lv
6. Kāzas festivāla gaisotnē
Tomēr, ja izvēlaties precēties vasarā un esat dabas bērns, varat iejusties brīvā festivāla gaisotnē! Izvēlieties kādu pļavu vai privātmājas dārzu, kurā atradīsies:
• terase vai teltis;
• āra bārs un galdi;
• dzīvā mūzika un citas aktivitātes. 

Šādi jūs varēsiet uzburt jautru festivāla efektu un izpausties ar āra dekorācijām un mazāk formālu apģērbu. Daudzas kāzu svinību vietas Latvijā piedāvā plašus laukus, mežus un savrupmājas, kur varēsiet izpausties. Vai esat gatavi savam privātajam "Positivus"? 

7. Kāzu svinības uz ūdens
Kāzu svinību vietas meklējumi var iedzīt strupceļā, taču galvenais ir kustēties uz priekšu. Varbūt, ka tā ir atbilde? Ja vēlaties, lai kāzu svinības pārvēršas par ceļojumu, varat tās pavadīt uz peldošas platformas upes krastā. "White Island" piedāvā unikālus svinību kruīzus Daugavā. Vai esat gatavi iepeldēt jaunā dzīves posmā?

Foto: Ligavam.lvFoto: Ligavam.lv
8. Industriālā kāzu revolūcija
Kāzu svinību tradīcijas ir būtiski mainījušās pēdējo gadu laikā. Tagad, kad modē ir modernisms un minimālisms, industriālas vietas iegūst jaunu elpu. Ja arī jums tas šķiet vilinoši, kāzu svinībām varat izmantot:
• izstāžu telpas un dizaina darbnīcas;
• atjaunotas rūpnīcu telpas;
• galerijas, muzejus vai citas plašas, radošas telpas.

Baltas sienas radīs lielisku efektu, piemēram, līdzīgi kā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja baltā koka telpa augšējā stāvā. Kontrastiem, dekorējiet telpas ar košiem dekoriem un aiciniet arī viesus būt kreatīviem tērpu izvēlē! 

9. Tautiskas kāzas stallī
Šodien ir aktuāli arī pievērst uzmanību latviskām tradīcijām un vietām. Vai varējāt iedomāties, ka šķūnis un stallis var kļūt pa lielisku vietu kāzu svinībām? Piešķiriet savai dienai nozīmi! Atpūtas komplekss "Ratnieki" piedāvā kultūrvēsturisku mantojumu, ko glabā mājas sienas. Turpat ir arī klēts un stallis, kura konstrukcija neatstās vienaldzīgu. Tautisks apģērbs un senlatviešu tradīcijas šādā atmosfērā iederēsies pilnībā.

Foto: Ligavam.lvFoto: Ligavam.lv
10. Kāzas uz salas
Vienmēr ir vilinājusi doma par došanos uz kādu salu? Tā ir ne tikai lieliska doma medusmēnesim, bet arī kāzu svinībām! Tā var būt kāda sala ezera vidū, piemēram, Trīssaliņas Smiltenes novadā, kur iespējams atslēgties no ikdienas, izbaudīt pirti un dažādas izklaides. Sala radīs eksotisku izolētības sajūtu, ka svētki pieder tikai jums!

Vieta iedvesmo noskaņu
Kāzu svinību vietas Latvijā ir pārsteigumiem pilnas. Katrā novadā slēpjas kāds brīnums, tāpēc vienojieties par noskaņu, ko gribat sajust! Greznība, romantika, daba, klusums, laikmetīgums - katra svinību vēsma radīs kopējo svētku noskaņojumu. Līgavām.lv aicina atklāt sevi un neparastas kāzu svinību vietas kopā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)