Banner 980x90

Vidzemē apspriedīs potenciālo NVO centra izveidi

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Oktobra mēnesī Vidzemes nevalstiskās organizācijas (NVO) aicinātas piedalīties apspriedēs "Vai un kādam būt NVO atbalsta centram Vidzemē?", pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē Valmieras novada fonda brīvprātīgais Kristaps Gušča.

Diskusijas notiks astoņās Vidzemes pilsētās, un tajās gaidīta ikviena esoša vai topoša biedrība un nodibinājums – jo dažādākas jomas būs pārstāvētas, jo produktīvāka būs saruna.

Apspriedēs aptuveni divu stundu garumā būs iespēja izteikt priekšlikumus par potenciālā NVO centra izveidi, tā formu, iespējamām funkcijām, pakalpojumiem un uzturēšanas modeļiem. Pasākumus rīko Valmieras novada fonds ar Kultūras ministrijas atbalstu.

Valmieras novada fonda vadītājs Ansis Bērziņš norāda: "Jau vairākus gadus dažas NVO centra funkcijas ar Kultūras ministrijas atbalstu Vidzemē pilda Valmieras novada fonds, taču tas nav fonda pamatuzdevums. Iespēju un vajadzību ir daudz vairāk – interešu pārstāvība vietējā un nacionālā līmenī, NVO kopprojekti, metodisks atbalsts utt.. Taču tas viss var notikt vien tad, ja organizācijas pašas saredz vajadzību un plāno pakalpojumus izmantot."

Jautājumus iedzīvotāji aicināti uzdot Valmieras novada fondam, zvanot pa tālruni 28667673 vai rakstot e-pasta vēstuli uz adresi "VidzemesNVO@vnf.lv".

Diskusija trešdien, 5.oktobrī plkst.10.00 notiks Cēsīs, Pieaugušo izglītības centrā, tajā pašā dienā, plkst.13.30 - Valmieras integrētās bibliotēkas klusajā lasītavā, ceturtdien, 6.oktobrī Smiltenē, Kultūras nama kinozālē, otrdien, 11.oktobrī plkst.10.00 Valkā, Latvijas-Igaunijas institūta sēžu zālē, otrdien, 18.oktobrī plkst.10.00 Cesvaines bibliotēkā, plkst.14.00 Vecpiebalgas pagasta bibliotēkā, trešdien, 19.oktobrī plkst.10.00 Gulbenes novada bibliotēkas konferenču zālē, savukārt plkst.14.00 - Alūksnes novada Sabiedrības centrā.

Valmieras novada fonds ir mūsdienīga labdarības organizācija Valmieras apkaimē, tomēr arvien biežāk pasākumus īsteno visā Vidzemē. Fonda pamatdarbības joma ir ziedojumu piesaiste, lai atbalstītu vietējo iedzīvotāju iniciatīvas – 11 gadu laikā tā ir īstenoti ap 200 projekti. Ar Kultūras ministrijas atbalstu fonds turpina sniegt bezmaksas NVO konsultācijas, kā arī novembrī rīkos Vidzemes NVO forumu Alūksnē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)