Banner 980x90

Varakļānu novada kokapstrādes uzņēmuma "GB Koks" apgrozījums 2015.gadā palielinājies par 17%

Madona24.lv
Madona24.lv
Varakļānu novada Murmastienē reģistrētā kokapstrādes uzņēmuma "GB Koks" apgrozījums 2015.gadā palielinājies par 17%, sasniedzot 2 595 199 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucities uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, ja 2014.gadā uzņēmums strādāja ar 136 440 eiro lielu peļņu, aizvadīto gadu tas noslēdzis ar 7955 eiro lieliem zaudējumiem. SIA "GB Koks" nodarbina 42 cilvēkus.

Kā liecina informācija uzņēmuma vadības ziņojumā, tā apgrozījuma palielinājumu veido ieņēmumi no kokmateriālu pārdošanas un skaidu un šķeldas pārdošanas. Pieaugumu veicināja gan iekšzemes, gan ārvalstu pircēju piesaistīšana, kā arī jaunu, ražīgāku iekārtu uzstādīšana, realizējot vairākus projektus ar Eiropas Savienības līdzekļu piesaisti.

2015.gadā apgrozījuma kāpums saistīts arī ar jaunu tirgu izpēti un jaunu sadarbības partneru iegūšanu. 2015.gadā uzņēmums ieguvis vairākus nozīmīgus sadarbības partnerus Francijā, Vācijā, Nīderlandē, Beļģijā un Lietuvā, kas ir ļāvis stabilizēt ražojamās produkcijas plānošanu ilgākā laika periodā, kā arī iegūt augstākas pārdošanas cenas un dažādot saražotās produkcijas piedāvājuma klāstu. SIA "GB koks" ir izdevies atrast stabilus un uzticamus šķeldas un skaidu pircējus.

Uzņēmums veicis investīcijas apaļkoka krautuvē. Ir uzbūvēts jauns ceļš, kas ļauj uzkrāt vairāk apaļkoku, un tam ir iespējams piekļūt jebkuros laika apstākļos, kas iepriekš sagādāja lielas problēmas, kā arī ir izdevies atrast stabilus apaļkoka piegādātājus, kā rezultātā ir izdevies iegūt zemāku cenu par iepirkto apaļkoku.

2015.gada zaudējumus vadība plāno segt no iepriekšējo gadu peļņas.

SIA "GB Koks" reģistrēta 2007.gadā. Uzņēmuma īpašnieks ir Gatis Bakmanis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)