Banner 980x90

Varakļānu muižas pils

Varakļānu muižas pils celta no 1783. līdz 1789. gadam Romas Svētās impērijas grāfam Mihaelam Janam fon der Borham, pēc Latgalē uzaicinātā itāļu Arhitekta Vinčenco Macotti projekta. Varakļānu muižas pils ir izcils agrīnā klasicisma stila paraugs Latvijas būvmākslā.

Tā ir iegarenas taisnstūra formas, vairāk kā simts metrus gara. Tai ir centrālā daļa ar trīsstāvu jomu, ko agrāk vainagojis tornis ar galeriju. No centrālās daļas uz abām pusēm ir divstāvu un vienstāva joms ar 2 iekšējiem pils pagalmiem. Zem pils rietumu spārna atrodas pagraba telpas, mūrētas no ķieģeļiem un apmestas ar velvju veida pārsegumu. Pils sākotnējais krāsojums ir bijis olu dzeltens sienām un balts dekoratīvajiem elementiem. Jumts bijis noklāts ar sarkaniem māla dakstiņiem. Senākais Varakļānu pils izskats ar torni ir redzams mākslinieka Napoleona Ordas 1875. gada akvarelī.

Adrese: Pils iela 29, Varakļāni, Varakļānu novads, LV-4838
Tālrunis: +371 64866162
Mājaslapa: www.varaklani.lv
E-pasts: info@varaklani.lv
GPS koordinātes: 56.6077609, 26.7743082

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)