Banner 980x90

Varakļānos plāno veidot biomasas granulu ražotni

Papildināta visa ziņa

Varakļānu novadā, Kosmonautu ielā, iecerēts izveidot biomasas granulu ražotni, aģentūru LETA informēja vietējā pašvaldībā.

Ražotni iecerējis izveidot uzņēmums SIA "Aļņi AS". Ražotne taps, rekonstruējot bijušās linu rūpnīcas cehu un izveidojot tajā biomasas granulu ražošanas iekārtas. Lai nodrošinātu biomasas granulu ražotnes darbību, paredzēts izveidot izejmateriāla krautuves, izveidot jaunu elektrības pieslēgumu, pārbūvēt piebraucamo ceļu un uzstādīt tehnoloģiskās iekārtas.

SIA "Aļņi AS" pilnvarotā persona Arvis Aukonis aģentūrai LETA pastāstīja, ka ražošanas apjomi lielā mērā būšot atkarīgi no tirgus situācijas. Savukārt gatavo produkciju uzņēmums plāno pamatā eksportēt, patlaban ar šāda veida produkcijas noietu neesot problēmu. Ražošanai nepieciešamās izejvielas SIA "Aļņi AS" plāno sagādāt pašu spēkiem.

Jaunās ražotnes izmaksas tiek lēstas vairākos simtos tūkstošu latu. Projekta īstenošanai tā autori paredzējuši piesaistīt pašu finansējumu, projektu līdzekļus un banku naudu. Ražotnē paredzēt nodarbināt vairāk nekā desmit strādājošos. Ja viss noritēs raiti, gatavās produkcijas izlaidi uzņēmums varētu sākt ne agrāk kā pēc 18 mēnešiem.

Kokapstrādes uzņēmums "Aļņi AS" pilnībā pieder Ārim Sparānam, kurš ir arī vienīgais uzņēmuma valdes loceklis. 2012.gadā uzņēmums strādājis ar 4,5 miljonu latu apgrozījumu un 492 690 latu peļņu, liecina "Firmas.lv" dati.

Lai dotu iespēju iedzīvotājiem izteikt savu viedokli, izsludināta topošās ražotnes sabiedriskā apspriešana. Rakstiskus priekšlikumus interesenti var iesniegt Varakļānu novada pašvaldības Attīstības nodaļā līdz 2014.gada 16.janvārim, bet sabiedriskā apspriešanas sanāksme plānota 6.janvārī plkst.13 Varakļānu novada pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)