Banner 980x90

Valmierā plānotā daudzdzīvokļu īres nama celtniecība varētu noslēgties 2018.gadā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Otrdien, 27.septembrī Valmieras pilsētas pašvaldībā tika parakstīts līgums par daudzdzīvokļu īres nama būvniecību Valmierā, Ķieģeļu ielā 8/Mālu ielā 1. Līgumu parakstīja SIA "Valmieras Namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs Valdis Jēgers, valdes locekļi Kaspars Kalniņš un Jānis Zemļickis, kā arī uzņēmuma SIA "Monum" valdes priekšsēdētājs Māris Ozoliņš, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Justīne Deičmane.

Iepirkuma piedāvājumu iesniegšanas termiņš bija 2016.gada 11.jūlijs. Kopumā iepirkumam bija atsaukušies trīs pretendenti, un to piedāvājumi tika izskatīti līdz 2016.gada 5.septembrim. Tā kā pārsūdzības periodā netika saņemtas pretenzijas, 2016.gada 20.septembrī SIA "Valmieras Namsaimnieks" dalībnieku sapulcē tika dots akcepts līguma slēgšanai ar uzņēmumu SIA "Monum" par daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku būvprojekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību. Saskaņā ar līgumu projektēšanas ilgums paredzēts 23 nedēļas, kopējais nama projektēšanas un būvniecības termiņš – pusotrs gads, savukārt līgumsumma par būvprojekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību noteikta 6 598 000 eiro bez PVN.

"Šis ir unikāls, Latvijā vēl nebijis projekts, kad pašvaldības kapitālsabiedrība ceļ daudzdzīvokļu namu, kas paredzēts īrei, nevis tirdzniecībai. SIA "Valmieras Namsaimnieks" lepojas, ka pašvaldība tai uzticējusi tik nozīmīga projekta īstenošanu, un mēs ceram, ka tas "iekustinās" Valmieras dzīvojamā fonda īres tirgu, piedāvājot iedzīvotājiem īres dzīvokļus par pieejamākām cenām," norāda SIA "Valmieras Namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs Valdis Jēgers. Tāpat V.Jēgers uzsver, ka dzīvokļi būs pieejami īrei, nevis tirdzniecībai, un īres tiesības uz tiem varēs iegūt izsoles kārtībā.

Līguma parakstīšanā klāt bija arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, kurš atzina: "Viena no pašvaldības prioritātēm pilsētas attīstības jautājumos ir uzņēmējdarbības sekmēšana. Diemžēl šobrīd jaunu speciālistu un darbaspēka piesaisti Valmieras pilsētai arvien vairāk apgrūtina dzīvojamā fonda trūkums. Tā kā pašvaldības interesēs ir, lai pilsētā netrūktu kvalificēta darbaspēka, kā arī lai valmieriešus un potenciālos pilsētas iedzīvotājus no dzīves Valmierā neatturētu dzīvokļu nepieejamība, ceram, ka šis projekts būs kā atspēriena punkts pilsētas dzīvojamā fonda problēmas risināšanai un uzlabos nodarbinātības situāciju pilsētā. Pateicoties pilsētas apdzīvojamās platības pilnveidošanai, attīstīsies arī uzņēmējdarbības vide. Proti, palielinoties kvalificētam darbaspēkam, pieaugs ieņēmumi uzņēmējiem, iedzīvotājiem un pilsētai, ko pašvaldība tālāk varēs novirzīt infrastruktūras attīstīšanai un valmieriešu labklājības līmeņa celšanai." Baiks arī piebilst, ka sekmīgas projekta realizācijas gadījumā šajā teritorijā varētu tikt uzbūvēti vēl citi īres nami, kopumā nodrošinot dzīvojamo fondu ar papildu 700 dzīvokļiem.

Daudzdzīvokļu īres namā būs pieejami 150 dzīvokļi, kas būs izvietoti divās atsevišķās ēkās. Plānots, ka būs 15 vienistabas dzīvokļu, 90 divistabu dzīvokļu un 45 trīsistabu dzīvokļi. Tāpat ap namiem paredzēts labiekārtot teritoriju ar aptuveni 150 autostāvvietām, velo novietni, atpūtas zonu, bērnu rotaļlaukumu un pazemes atkritumu konteineru novietni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)