Banner 980x90

Uzņēmējs: Daudziem inovatīviem uzņēmumiem nav laika pievērsties ārvalstu tirgiem 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Latvijas uzņēmumiem ir grūti piesaistīt inovācijas no ārpuses, un arī valsts nav liels palīgs, bet iekšējā tirgus prasības bieži ir tik apgrūtinošas, ka daudziem vairs nav laika pievērsties ārējiem tirgiem, intervijā aģentūrai LETA sacīja mobilo maksājumu pakalpojumu sniedzēja "Mobilly" izpilddirektors Ģirts Slaviņš.

"Latvijā ir diezgan grūti piesaistīt investīcijas no ārpuses. Mūsu ziemeļu kaimiņiem ārvalstu investorus piesaistīt ir daudz vieglāk. Tas tēls, kas par viņiem ir izveidojies gadu gaitā, brīžam jau ir pat neadekvāti pozitīvs. Latvijas uzņēmumiem ir grūti, tāpēc tādu, kas piesaistījuši ārvalstu investīcijas, nav daudz, bet ir daži labi un interesanti gadījumi," atzina uzņēmējs.

Viņš norādīja, ka šis ir darbs valsts pārvaldei, "kas, ja ne gluži traucē, tad nepalīdz ne valsts, ne pašvaldību līmenī šādu inovatīvu uzņēmumu darbībai, jo tas, protams, ir risks, bet vieglāk ir neko nedarīt. Latvijas valsts pārvalde nav gatava riskēt".

"Otra lieta, ka inovatīviem uzņēmumiem iekšējā tirgū nākas tik ļoti nosvīst, cīnoties ar teju vājprātīgām prasībām, ka vairs nav laika skatīties uz ārpusi. Viss, kas ir jauns, ir slikti," secināja Slaviņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)