Banner 980x90

Uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem var veidoties bīstami braukšanas apstākļi

Rīga, 17.janv., LETA. Uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem visā Latvijas teritorijā ceturtdien var veidoties bīstami braukšanas apstākļi, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" Komunikāciju daļā.

Kompānijā norādīja, ka, sākot ar Kurzemes reģionu, visā Latvijā ceturtdien tiek prognozēti nokrišņi lietus veidā. Vietējie autoceļi, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu - C un D uzturēšanas klase, slapjo nokrišņu rezultātā var kļūt īpaši slideni.

Mainīgos laika apstākļos, kad ir snigšana, apledojums, putenis un vējš, autoceļa brauktuve var būt slidena arī pēc tam, kad veikti slīdamības samazināšanas darbi. C un D uzturēšanas klases autoceļiem, lai mazinātu slīdamību veic rievošanas darbus vai kā pretslīdes materiālu izmanto smilti, un to kaisa - satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos. Rievošanas darbus veic ja piebraukta sniega vai apledojuma biezums ir vismaz pieci centimetri. Atkalas laikā veiktie kaisīšanas un rievošanas darbi nav ilglaicīgi, jo lietus nokaisīto materiālu noskalo.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Valsts autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs A, A1, B, C, D un tiek uzturēti atbilstoši normatīvos noteiktajām prasībām. Līdz ar to autoceļu brauktuves stāvoklis starp dažādām uzturēšanas klasēm atšķiras.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" aicina informēt par ceļu stāvokli valsts autoceļu posmos, zvanot uz AS "Latvijas valsts ceļi" Satiksmes informācijas centra diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" visā valsts teritorijā, izņemot Rīgas pilsētu, veic valsts autoceļu kompleksos uzturēšanas darbus, ceļu remontu, kā arī nodarbojas ar būvmateriālu - dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts ražošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)