Banner 980x90

Tiesā vēl nav saņemta sūdzība par PMLP lēmumu atteikt patvērumu jaunietim no Gambijas

Tiesā vēl nav saņemta sūdzība par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) lēmumu atteikt patvērumu jaunietim no Gambijas, noskaidroja aģentūra LETA.

Jaunietim ir tiesības PMLP lēmumu pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā. Kā aģentūra LETA noskaidroja Administratīvajā rajona tiesā Rīgā, Valmierā un Rēzeknē, šobrīd šāds pieteikums nav saņemts.

PMLP aģentūrai LETA norādīja, ka konkrēto lietu par jaunieti no Gambijas nedrīkstot komentēt, taču patvēruma meklētājam tiek atteikts starptautiskās aizsardzības statuss, ja tiek konstatēts, ka persona neatbilst ne bēgļa, ne arī alternatīvā statusa kritērijiem, kas ir noteikti Patvēruma likumā.

Likumā teikts, ka bēgļa statusu nepiešķir, ja pastāv vismaz viens no šādiem nosacījumiem: persona saņem aizsardzību vai palīdzību no citām Apvienoto Nāciju Organizācijas struktūrām, Latvijas iestādes atzinušas, ka personai ir tiesības un pienākumi, kādi attiecināti uz Latvijas pilsoņiem, vai arī tiem līdzvērtīgas tiesības vai pienākumi.

Šādu statusu arī nepiešķir, ja persona izdarījusi starptautiskajos dokumentos definētu noziegumu pret mieru, kara noziegumu vai noziegumu pret cilvēci.

Tāpat bēgļa statusu nepiešķir, ja persona pirms ierašanās Latvijā izdarījusi noziegumu, kuram nav politiska rakstura un kurš atzīstams par sevišķi smagu noziegumu, vai arī persona veikusi darbības, kas vērstas pret ANO mērķiem un principiem. Šo statusu nepiešķir arī tad, ja ir pamats uzskatīt, ka persona rada draudus valsts drošībai.

Līdzīgas prasības likumā paredzētas atteikumā par alternatīvā statusa nepiešķiršanu.

Jau ziņots, ka uz Latviju atbraukušais nepilngadīgais Abdula no Gambijas, kuru nesen uzņēma audžuģimene Madonas novadā, saņēmis PMLP atzinumu, ka viņš neatbilst bēgļa statusam, tāpēc jaunietim ir jāpamet Latvija, vakar vēstīja "TV3 Ziņas".

Zēna audžuģimene pārsūdzējusi šo lēmumu.

Pēc Abdulas audžumātes Dainas Ziļevas raidījumam teiktā, PMLP atzinumā esot argumentēts, ka jaunieša ierašanās Latvijā ir ekonomiski motivēta un viņš dzimtenē netiek apdraudēts.

TV3 ziņu raidījums informēja, ka zēns Latvijā bija ieradies pēc futbola skolas "Metta" ielūguma. Futbola skola bija cerējusi iegūt labu spēlētāju, taču šīs gaidas nepiepildījās.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)