Banner 980x90

Teiču dabas rezervāta Siksalā notiks Tauriņu nakts

Rīga, 30.jūl., LETA. Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģionālā administrācija piektdien, 2.augustā, aicina interesentus uz neparastu un izzinošu pasākumu "Siksalas tauriņu nakts" Teiču dabas rezervātā, aģentūru LETA informēja DAP Dabas izglītības centra "Rāzna" vadītāja Regīna Indriķe.

Programmā plānots Siksalas skatu torņa apmeklējums un Teiču dabas rezervāta iepazīšana zinoša dabas gida pavadībā, bet no plkst.22 notiks kukaiņu gaismošana DAP eksperta, entomologa un tauriņu pētnieka Gunta Akmentiņa vadībā, stāsti par Teiču dabas rezervāta tauriņiem.

Pasākums norisināsies Varakļānu novada Murmastienes pagasta Siksalā, pie skatu torņa un tā sākums ir plkst.21.30. Dalība pasākumā - bez maksas, taču vēlama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālruni 29139677 vai sūtot e-pastu: regina.indrike@daba.gov.lv.

Latvijā konstatētas 2567 tauriņu sugas, no tām tikai 120 ir dienas tauriņi, bet 95% no visām Latvijas faunā konstatētajām tauriņu sugām ir naktstauriņi, interesants fakts - maksimālais tauriņa lidošanas ātrums ir apmēram 19 km/h, bet daži naktstauriņi spēj attīstīt ātrumu, kas pielīdzināms 40 km/h.

Teiču dabas rezervāts ir viena no civilizācijas vismazāk skartajām Latvijas vietām. Dabas rezervāta lielāko daļu aizņem augstais purvs, kuru cilvēka darbība praktiski nav skārusi. Tajā sastopamas arī vairākas ar mežu apaugušas salas. Starp tām ir arī unikāla vieta Latvijā - Siksala - sala purva vidū.

Teiču dabas rezervāta apmeklējums atļauts tikai DAP darbinieka pavadībā no 1.jūnija līdz 31.oktobrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)