Banner 980x90

Streļčenoks: Visas jezgas ap biroju veido trīs četri cilvēki, kamēr pārējie strādā

Jaroslavs Streļčenoks/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Jaroslavs Streļčenoks/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Visas jezgas ap biroju veido trīs līdz četri cilvēki no visiem 135 biroja darbiniekiem, intervijā raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Vaicāts, vai nav noguris no konfliktiem birojā, tā vadītājs uzsvēra, ka nesaskaņas veidojas, kad darba devējs no darba ņēmējiem prasa strādāt. Streļčenoks norādīja, ka iestādes publisko tēlu - jezgas ap biroju - šobrīd veido trīs līdz četri cilvēki, kamēr pārējie strādā.

KNAB priekšnieks arī norādīja, ka astoņās lietās spriedumi ir birojam labvēlīgi, un tikai vienu birojs ir zaudējis, tad, kad kādreizējais premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) atcēla KNAB priekšnieka rīkojumu par viņa toreizējās vietnieces Jutas Stīķes atbrīvošanu no amata.

Streļčenoks arī akcentēja, ka pēdējā pusgada laikā prokuratūrai nodots lielākais lietu skaits pēdējo septiņu gadu laikā - pusgadu periodā. Arī cilvēki arvien biežāk vēršoties pie KNAB gan ar dažādiem jautājumiem, gan ziņojot par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Piemēram, tiek ziņots arī par kukuļņemšanu un kukuļdošanu. Ziņo gan par valsts iestādēm, gan pašvaldību amatpersonām, dažreiz par uzņēmējiem, kuri mēģina piekukuļot valsts amatpersonas noteiktos procesos.

Vaicāts, vai tiešām KNAB nav sācis izmeklēšanu par iespējamo kukuļa piedāvājumu nu jau bijušajam biroja Operatīvo izstrāžu daļas vadītājam Jurim Jurašam, Streļčenoks uzsvēra, ka neviens fakts birojā nepaliek bez uzmanības, ja tas saistīs ar korupciju. "Nevar būt tāda situācija, kad netiek izvērtēs," viņš uzsvēra.

Jau ziņots, ka KNAB tika veikta reorganizācija un ar Streļčenoka rīkojumu tika izveidota vērtēšanas komisija, kas konstatēja, ka četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem izvirzītajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām.

Starp iepriekšminētajiem četriem darbiniekiem, ar kuriem dienesta tiesiskās attiecības tiek izbeigtas, ir Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Jurašs, viņa vietnieks Mārtiņš Lode, Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore. Rīkojumu, kas paredz izbeigt dienesta tiesiskās attiecības, saņēmusi arī kāda Juridiskās nodaļas galvenā speciāliste.

Streļčenoks šovasar pirms došanās atvaļinājumā arī nolēma atbrīvot no amata ilggadējo KNAB darbinieci Strīķi. Viņš bija parakstījis rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu Strīķei. Disciplinārsods ir atbrīvošana no amata.

Aizvadītajā nedēļā tiesā ierosinātas atsevišķas lietas pēc Juraša un Šikores pieteikumiem pret KNAB par viņu atbrīvošanu no amata.

Arī Strīķe tiesā ir pārsūdzējusi savu atbrīvošanu no amata.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)