Banner 980x90

Samazināsies braukšanas maksa četros "Madonas ceļu būvju" apkalpotajos garajos maršrutos

Rīga, 6.febr., LETA. Turpinot vietējās nozīmes maršrutu autobusu tarifu vienādošanu, no šodienas samazināsies braukšanas maksa četros SIA "Madonas ceļu būves" apkalpotajos garajos maršrutos Madonas novadā, aģentūrai LETA pavēstīja Autotransporta direkcijā (ATD).

Maršrutā Madona-Barkava-Lubāna, Madona-Barkava-Lubāna-Cesvaine-Madona, Madona-Ērgļi-Liepkalne-Upmalas un Madona-Zvidziena-Lubāna, braucot attālumu, kas garāks par 60 kilometriem, biļetes cena samazināsies līdz 50 centiem.

"Lielākajā daļā Latvijas vietējās nozīmes maršrutu autobusu tarifi tika izlīdzināti jau tarifu vienādošanas pirmajā posmā, tomēr reģionos, kur braukšanas maksa bija augstāka nekā vienotais tarifs, tika ieviests starpposms, nosakot, ka pilnībā tie tiks izlīdzināti gadu vēlāk, braukšanas maksas vienādošanas otrajā posmā," skaidroja direkcijas pārstāvji.

ATD izstrādātais vienotais tarifs noteikts tā, lai visi Latvijas iedzīvotāji neatkarīgi no viņu atrašanās vietas par braucienu sabiedriskajā transportā maksātu pēc vienādiem principiem. Izlīdzinot braukšanas tarifus visā valstī, ir iespējams turpināt veidot vienotu maršrutu tīklu, ieviest abonementa biļetes un vienotu vilciena un autobusa biļeti.

Pirms tarifu vienādošanas reģionālo autobusu maršrutu pārvadājumos pastāvēja 24 dažādi braukšanas tarifi un dažādi biļešu cenu noteikšanas principi, kas atšķīrās ne tikai pārvadātāju starpā, bet arī vienam pārvadātājam dažādās teritorijās.

ATD aicina iedzīvotājus ņemt biļetes par braucienu, jo ikviena reisa lietderība tiek mērīta pēc izsniegtā biļešu skaita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)