Banner 980x90

"Latraps" investēs vairāk nekā divus miljonus eiro jaunā graudu pirmapstrādes kompleksā Madonā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Graudu pārstrādes kooperatīvs "Latraps" šogad plāno investēt 2 440 000 eiro jauna graudu pirmapstrādes kompleksa būvniecībā Madonā, liecina sludinājums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kā ziņo aģentūra LETA, tāpat uzņēmums plāno investēt 195 000 eiro jaunas noliktavas būvniecībā Talsu novada Jaunpagastā, kur jau atrodas graudu pieņemšanas komplekss.

Sludinājumā teikts, ka pretendentiem piedāvājumi jāiesniedz līdz 7.aprīlim, savukārt iekārtu piegādes laiks ir līdz šā gada 31.jūlijam.

Abi projekti tiks īstenoti, izmantojot Lauku atbalsta dienesta administrēto finansējumu - Eiropas Savienības Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai pieejamos līdzekļus pasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās".

"Latraps" dibināts 2000.gadā Elejā. Kooperatīvā iekļauto saimniecību apstrādājamās platības ir no 20 līdz 6000 hektāru. Patlaban "Latrapā" ir 729 biedri un 34 biedru kandidāti.

Pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2013.gada 1.jūlija līdz 2014.gada 30.jūnijam, tika apgrozīti 166,98 miljoni eiro salīdzinājumā ar 203,83 miljoniem iepriekšējā gadā, bet peļņa bija 2,022 miljoni eiro salīdzinājumā ar 5,341 miljona peļņu iepriekšējā finanšu gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu rādītāju kritums skaidrojams ar papildu izdevumiem ziemāju pārsēšanas dēļ 2014.gada pavasarī, kā arī rekordlielo ražu pasaulē, kas novedis pie graudu cenu krituma biržās par vairāk nekā 25%, līdz ar to attiecīgi samazinot kooperatīva sastāvā iekļauto saimniecību ieņēmumus.

Uzņēmums eksportē apmēram 80% iepirkto graudu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)