Banner 980x90

Pateicoties iedzīvotāju brīdinājumiem, Vidzemē policija apturējusi piecus iereibušus vadītājus

Rīga, 15.apr., LETA. Pateicoties iedzīvotāju brīdinājumiem, Vidzemē policija apturējusi piecus iereibušus vadītājus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Laikā no 12.aprīļa līdz 15.aprīlim Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā tika apturēti 12 transportlīdzekļu vadītāji, kuri bija sēdušies pie stūres alkohola reibumā, divos gadījumos autovadītāji atteikušies no pārbaudes un vienā gadījumā konstatēta alkohola lietošana pēc negadījuma.

Pagājušajās brīvdienās VP saņēma 11 zvanus, kuros cilvēki ziņoja, ka autovadītāji, iespējams, ceļu satiksmē piedalās alkohola reibumā. Piecos gadījumos saņemtā informācija apstiprinājās.

12.aprīlī iedzīvotāju ziņoja, ka Gulbenes novada Stāmerienā kāds "BMW" vadītājs agresīvi piedalās ceļu satiksmē un ar savu braukšanas stilu apdraud citus satiksmes dalībniekus. Pēc neilga laika policija atrada minēto šoferi un apstiprinājās, ka vadītājs ceļu satiksmē piedalās bez tiesībām un 0,39 promiļu reibumā, kas gan nav likuma pārkāpums.

13.aprīlī iedzīvotāji ziņoja par kādu aizdomīgu "Chrysler" šoferi Kocēnu novada Bērzaines pagastā, kurš, iespējams, bez tiesībām un alkohola reibumā vada transportlīdzekli. Policija apturēja minēto transportlīdzekli un apstiprinājās, ka vadītājs ir bez tiesībām un viņam ir 1,49 promiļu reibums.

14.aprīlī Līgatnes novadā tika saņemta informācija par "Volvo" autovadītāju, kurš agresīvi piedalās ceļu satiksmē. Policija pārbaudīja saņemto informāciju un automašīna tika apturēta. Vadītājam tika konstatēts 2,13 promiļu reibums.

"Izsakām pateicību iedzīvotājiem, kuri operatīvi reaģēja uz situāciju, sniedza informāciju par pārkāpējiem un līdzdarbojās ar policiju - šāda rīcība palīdz policijai gādāt par apkārtējo drošību uz ceļa. Sekas bezatbildīgo autovadītāju rīcībai varēja būt traģiskas un šoreiz, pateicoties cilvēku ziņošanai, iespējams, esam novērsuši kārtējo nelaimi," sacījis Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks.

Vaskāne stāsta, ka visiem transportlīdzekļu vadītājiem tika noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par braukšanu reibumā. "Aicinām iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot VP, zvanot pa tālruni 110," piebilda Vaskāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)