Banner 980x90

Pabeigta zemes reforma Priekuļu un Madonas novadu lauku apvidos

Rīga, 17.jūl., LETA. Pabeigts zemes reformas process Priekuļu un Madonas novadu lauku apvidos, liecina Tieslietu ministrijas sniegtā informācija valdībai.

Atbilstoši Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datiem pērn oktobrī Priekuļu novada lauku apvidus zemes platība veidoja 30 127 hektārus, no kuriem 93,22% jau bija ierakstīti zemesgrāmatā. Turpretim pērn martā Madonas novada laukus apvidus zemes platībā veidoja 214 468 hektārus, no kuriem 88,91% bija ierakstīti zemesgrāmatā.

No 6,78% Priekuļu novada lauku apvidus platības zemesgrāmatā neierakstītās zemes 1,2% veidoja, par kuru pieņemti zemes komisiju atzinumi par īpašuma tiesību atjaunošanu, 0,69% - fizisku un juridisku personu tiesiskajā valdījumā esošā zeme, 2,38% - pašvaldībai piekritīgā zeme, 0,88% - rezerves zemes fonda zeme, 1,34% - valstij piekritīgā zeme, 0,01% - zemes reformas pabeigšanai paredzētā zeme un 0,28% - valsts īpašumā uz likuma pamata reģistrētā zeme.

Savukārt no 11,09% Madonas novada lauku apvidus platības zemesgrāmatā neierakstītās zemes 0,94% sastādīja zeme, par kuru pieņemti zemes komisiju atzinumi par īpašuma tiesību atjaunošanu, 0,67% - fizisku un juridisku personu tiesiskajā valdījumā esošā zeme, 2,58% - pašvaldībai piekritīgā zeme, 0,18% - rezerves zemes fonda zeme, 4,46% - valstij piekritīgā zeme, 0,02% - zemes reformas pabeigšanai paredzētā zeme un 2,24 % - valsts īpašumā uz likuma pamata reģistrētā zeme.

Rīkojumu projektos valdībai norādīts, ka, pamatojoties uz vēstulēm, kas saņemtas no Madonas un Priekuļu pašvaldībām, kā arī, balstoties uz Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datiem, var uzskatīt, ka abos novados ir pabeigti zemes reformas procesa gaitā lauku apvidos veicamie darbi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)