Banner 980x90

Otrdienas rītā tropiski silts laiks, mākoņi daļēji sedz debesis

Rīga, 17.jūl., LETA. Nakts uz otrdienu jau plašākā valsts daļā bija tropiska - gaisa temperatūra saglabājās virs +20 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vissiltākā nakts aizvadīta Rīgas centrā un Kolkā, kur gaisa temperatūra nenoslīdēja zemāk par +21 grādu. Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra saglabājās virs +17 grādiem, tomēr Pāvilostā un Zosēnos tā pazeminājās attiecīgi līdz +14 un +15 grādiem.

Deviņos rītā visā valstī gaidāmi +22..+25 grādi.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš. Mākoņi daļēji sedz debesis, caur tiem spīd saule, nokrišņu nav.

Pirmdienas pēcpusdienā un vakarā vairāki nelieli lietus un negaisa mākoņi izraisīja lokālas intensīvas, bet īslaicīgas lietusgāzes un vēja brāzmas. Bauskas un Dobeles novērojumu stacijā tika reģistrēta vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 17 metriem sekundē, Skrīveros - līdz 18 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +20,6 grādiem Ventspils ostā līdz +30,4 grādiem Ainažos, un valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra sasniedza vismaz +28 grādus.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.jūlijā bija +37..+38 grādi Spānijā, Itālijā un Grieķijā, kā arī +40 grādu Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu nulle grādu Islandē un -2 grādi Alpu virsotnēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)