Banner 980x90

Oktobrī Madonas novadā notiks "Ģitāristu sesija 2016"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
No 23.oktobra līdz 28.oktobrim Madonas novada Praulienas skolā norisināsies "Ģitāristu sesija 2016", aģentūru LETA informēja Ģitāristu sesijas organizators Imants Pulkstenis.

Šogad notiks jau 20."Ģitāristu sesija".

Šogad pasākuma programmā sešu dienu laikā norisināsies 22 meistarklases, piedāvājot apgūt ģitāras, basģitāras, bungu un kokles spēli, kā arī vokālu. Pasākumā plānoti arī 18 koncerti, atpūtas brauciens uz Cesvaines pili un Mārcienas muižu. Sesijas laikā notiks darbs grupās, kam sekos noslēguma koncerts, kurā savas prasmes rādīs sešu grupu dalībnieki, tiks veidota sadarbība ar populāru dziesmu autoriem un izpildītājiem. Sešās dienās Praulienā tiks uzņemti apmēram 80 dalībnieki, kā arī mūzikas pedagogi, mūziķi un organizatori.

Pasākuma pirmajā dienā vakarēšanas laikā kopīgi tiks izdziedātas dziesmas akustisko instrumentu pavadījumā, un skanīgākās no tām atlasītas, lai nedēļas laikā iestudētu pavadījumu un kopā ar autoriem to nospēlētu un nodziedātu. Par godu pasākuma 20 gadu jubilejai, piedaloties visiem sesijas dalībniekiem, tiks iestudēts liela formāta skaņdarbs - leģendārās grupas "Pink Floyd" dziesma "Another Brick In The Wall", uzvedumā iekļaujot videoprojekcijas, scenogrāfiju, horeogrāfiju un gaismas.

Par godu Ģitāristu sesijas 20 gadu jubilejai tiks atklāta fotoizstāde "Brīnumi notiek!". Atklāšanas laikā tiks ritināts atmiņu kamols, skanēs stāsti no "sesijas vaļu" mutēm.

Jubilejas sesiju tiek lūgti apmeklēt visu iepriekšējo gadu meistari, tiek aicināts ikviens jaunietis vai mūziķis. Sesijas laikā būs iespēja skatīties foto un video arhīvu - aizkulises, raidījumus, meistarklases un koncertus. Pieredzē un prasmēs dalīsies grupas "Laime pilnīga" un "Skyforger".

Ģitāristu sesijas 19 darbības gadu laikā pieredzi un zināšanas ir guvuši 1367 dalībnieki no Madonas un visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem.
Plašāka informācija par pasākumu pieejama mājaslapā "www.gitaristusesija.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)