Banner 980x90

Melbārde: Simtgades kultūras pasākumu starptautiskā programma ir labs instruments investoru piesaistei

Dace Melbārde/ Foto: Ieva Makere/ LETA
Dace Melbārde/ Foto: Ieva Makere/ LETA
Latvijas valsts simtgadei veltīto kultūras pasākumu starptautiskā programma ir labs instruments ārvalstu investoru piesaistei, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

"Kultūra ir ļoti labs fons, lai tālāk attīstītu arī ekonomiskās un politiskās sadarbības jautājumus, līdz ar to sadarbībā ar Ārlietu ministriju mēs strādājam pie tā," sacīja ministre.

Pēc Melbārdes domām, Latvijai, tāpat kā mūsu kaimiņvalstīm, ir aktīvi jāstrādā pie savas ārējās reputācijas stiprināšanas, un "vislabākais veids, kā piesaistīt uzmanību, kā parādīt, ka mēs esam augsti attīstīta valsts ar attīstītu kultūru, ir profesionālo mākslas kolektīvu dalība [starptautiskos pasākumos] un koncertturnejās".

Ir jāsaprot, ka Latvijas reputācija citviet pasaulē būtiski ietekmē investīcijas mūsu valstī, akcentēja kultūras ministre.

Viņa piebilda, ka simtgades programma ir arī labs veids, kā "nogādāt" kvalitatīvus kultūras pasākumus pie latviešiem ārzemēs, savukārt māksliniekiem tā paver iespējas par zemām izmaksām apmeklēt ārvalstis, iegūstot ne tikai vērtīgu pieredzi un neaizmirstamus iespaidus, bet arī nākotnē noderīgus kontaktus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)