Banner 980x90

Madonieši piedalās Pasaules militārajās spēlēs

Foto: madona.lv
Foto: madona.lv
No 30.septembra līdz 12.oktobrim Dienvidkorejā norisinājās 6. Pasaules militārās spēles. Latvijas delegācijas sastāvā startēja arī vairāki zemessargi un karavīri no Madonas. Orientēšanās sportā startēja Mežmalas/Madona orientēšanās komandas pārstāvji Andris Jubelis un Elīna Kārkliņa, kā arī Artjoms Rekuņenko, Mārtiņš Sirmais. Vieglatlētikā Latviju pārstāvēja Jānis Razgalis.

Kā pilsētas informācijas portāls Madona24.lv uzzināja Madonas novada pašvaldībā, orientēšanās sacensības norisinājās ļoti skarbos apstākļos, kas no sportistiem prasīja patiešām labu fizisko un tehnisko sagatavotību.

Apvidus bija kalnains, ar slikti skrienamu veģetāciju, kas tehniski distances padarīja ļoti sarežģītas. Sacensības ļoti veiksmīgas bija sieviešu orientēšanās komandai, kuras sastāvā startēja arī Elīna Kārkliņa. Sieviešu komanda izcīnija sudraba medaļu gan stafetē, gan komandu kopvērtējumā. Veiksmīgas sacensības garajā distancē izvērtās Andrim Jubelim, kurš izcīnija augsto 5.vietu 140 sportistu konkurencē, kas vērtējams kā viņa augstākais panākums sportiskajā karjerā līdz šim. Arī pārējie sportistu rezultāti bija pietiekami labi. Elīnai 34.vieta vidējā distancē un 27.vieta garajā distancē. Andrim arī 22. vieta videjā distancē, bet stafetē slimības dēļ uz starta neizgāja. Artjoms Rekuņenko finišejā 54.garajā distancē. Martiņam Sirmajam 20.vieta vidējā distancē un 27.vieta garajā distancē. Stafetes komanda, kurā startēja Mārtiņš un Artjoms, finišēja 13.vietā.

Vieglatlētikā Jānis Razgalis bija atguvies no vasarā gūtās traumas un ļoti veiksmīgi startēja 800m priekšskrējienā, kur finišēja trešais, ar ko pietika, lai iekļūtu nākamajā kartā. Pusfinālā ļoti spēcīgā konkurencē Jānim izdevās uzrādīt vēl labāku laiku, kas gala rezultātā deva 16.vietu. 1500m distancē Jānim arī labs starts un 16.vieta.

Starptautiskā Militārā sporta asociācijas (CISM) organizētajās spēlēs piedalījās aptuveni 8700 karavīru no 110 CISM dalībvalstu bruņotajiem spēkiem. Sacensības norisinās reizi četros gados, nākamās spēles norisināsies 2019. gadā Ķīnā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)