Banner 980x90

Madonas dome veiks pārbaudes par radinieku nodarbināšanu Madonas 2.vidusskolā

Valmiera, 17.marts, LETA. Madonas novada dome veiks sīkāku pārbaudi par Madonas 2.vidusskolas direktora, domes deputāta Valentīna Rakstiņa (Tautas kontrole) rīcību, nodarbinot skolā savus radiniekus, aģentūrai LETA pavēstīja Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters (V).

Domes vadītājs atzina, ka zinājis par radinieku nodarbināšanu, algu pacelšanu, saunām skolā un Rakstiņa nesaskaņām ar skolotājiem, taču nespēja paskaidrot, ko dome darījusi, lai atrisinātu radušās aizdomas par Madonas 2.vidusskolas vadības rīcību.

"Radniecība nav šķērslis darbu veikšanai, tas ir likumīgi," sacīja Ceļapīters, piebilstot, ka darbinieku algošana ir iestādes vadītāja atbildība. Taču priekšsēdētājs nenoliedza, ka radinieku nodarbināšana raisījusi aizdomas gan Madonas iedzīvotājiem, gan domes deputātiem, tāpēc pašvaldība nolēmusi veikt sīkāku minēto notikumu pārbaudi.

Tāpat Ceļapīters pastāstīja, ka Madonas 2.vidusskolu apmeklējusi Valsts darba inspekcija, tādējādi skaidrojot jautājumus par konfliktu starp pašvaldību un skolas vadību, kad tā vēlējusies pacelt algu piemaksas, taču domes izpilddirektors tam nav piekritis.

Turklāt notiek Madonas 1. un 2.vidusskolas apvienošanas process, līdz ar to marta beigās vai aprīļa sākumā tiks izsludināts konkurss uz jauno Madonas vidusskolas direktora amatu, kas noslēgsies vasaras sākumā.

16.martā TV3 raidījums "Bez Tabu" atklāja, ka Madonas 2.vidusskolas direktors savas vietnieces amatā iecēlis sievu, kā arī pieņēmis darbā sievas māti un māsu, kā arī savu dēlu un sievas māsas dēlu.

Tāpat raidījums vēstīja, ka par spīti nelielajam skolēnu skaitam Madonas 2.vidusskolā Rakstiņu ģimene saņem lielāku algu kā citu skolu vadītāji, privātiem mērķiem izmanto skolas telpās esošās saunas un atlaiduši no darba sev netīkamus skolotājus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)