Banner 980x90

Madonas dome neiebilst pret RPIVA reorganizāciju, ja reģionā būs piejama augstākā izglītība

Valmiera, 13.janv., LETA. Madonas novada domes vadībai nav iebildumu pret Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) reorganizāciju, ja tiek saglabāta iespēja apgūt augstāko izglītību reģionos, aģentūrai LETA atklāja Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters (V).

Ceļapīters aģentūrai LETA atklāja, ka tikšanās laikā ar Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem (IZM) noskaidrojies, ka augstākās izglītības iespējas tagadējās RPIVA reģionālajās filiālēs plānots nodrošināt arī pēc reorganizācijas, tādēļ iebildumu pret augstskolas reorganizāciju viņam nav.

Cits jautājums esot tas, cik daudz studēt gribētāju šajā filiālē būs, taču tas esot aspekts, kas jārisina nākotnē, spriež Ceļapīters. Pašreiz Madonas novada galvenā interese ir, lai tiktu saglabāta iespēja studēt gan Madonas, gan apkārtējo novadu iedzīvotājiem.

Kā ziņots, IZM pieņēmusi lēmumu ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

IZM skaidroja, ka augstākās izglītības iestāžu konsolidācija pašlaik ir Eiropā aktuāla prakse. Tās mērķis ir panākt efektīvu ierobežoto resursu izmantošanu, paaugstināt studiju un zinātniskās pētniecības kvalitāti un veicināt augstākās izglītības iestāžu konkurētspēju.

Šīs nedēļas laikā IZM eksperti tikušies ar RPIVA reorganizācijā iesaistītajām augstskolām. Sarunu laikā tika uzklausīti iesaistīto pušu viedokļi, pārrunātas studiju programmu pārņemšanas un detalizēti apspriesta turpmākā studiju procesa organizēšana gan Rīgā, gan Latvijas reģionos.

Vakar notikušajā sarunā bija aicināti piedalīties arī to pašvaldību, kurās atrodas RPIVA filiāles, pārstāvji.

Ministrijā uzsver, ka RPIVA reorganizācija notiks atbilstoši Augstskolu likuma nosacījumiem, kas paredz, ka lēmumu par valsts dibinātas augstskolas likvidāciju pieņem Ministru kabinets pēc izglītības un zinātnes ministra ierosinājuma, virzot lēmuma pieņemšanu uz Ministru kabinetu pēc Augstākās izglītības padomes un Rektoru padomes atzinuma un augstskolu senātu lēmumu saņemšanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)