Banner 980x90

Madonas 2.vidusskolas direktoram Rakstiņam tiks izteikts rājiens

Valmiera, 11.maijs, LETA. Madonas 2.vidusskolas direktoram Valentīnam Rakstiņam (No Sirds Latvijai), kad viņš atgriezīsies no darba nespējas, tiks izteikts rājiens par pieļautajiem pārkāpumiem Madonas 2.vidusskolā, aģentūru LETA informēja Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters (Vienotība).

Nav zināms, kad Rakstiņš atgriezīsies no darba nespējas, un saukt skolas direktoru pie atbildības iespējams tikai pēc tam, pavēstīja Ceļapīters.

Pašlaik apvienotās Madonas 1. un 2.vidusskolas jaunā direktora amatam ir pieteikušies četri kandidāti, un to vidū nav Rakstiņa, pavēstīja Ceļapīters.

Līdz nākamajai domes sēdei plānots izvērtēt iesniegtos pieteikumus, lai varētu attiecīgi strādāt pie skolu reorganizācijas.

LETA jau ziņoja, ka 16.martā TV3 raidījums "Bez Tabu" atklāja, ka Madonas 2.vidusskolas direktors savas vietnieces amatā iecēlis sievu, kā arī pieņēmis darbā sievas māti un māsu, kā arī savu dēlu un sievas māsas dēlu. Tāpat raidījums vēstīja, ka par spīti nelielajam skolēnu skaitam Madonas 2.vidusskolā Rakstiņu ģimene saņem lielāku algu kā citu skolu vadītāji, privātiem mērķiem izmanto skolas telpās esošās saunas un atlaiduši no darba sev netīkamus skolotājus.

Madonas novada dome veiks sīkāku pārbaudi par Rakstiņa rīcību, nodarbinot skolā savus radiniekus, aģentūrai LETA pavēstīja Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters. Viņš atzina, ka zinājis par radinieku nodarbināšanu, algu pacelšanu, saunām skolā un Rakstiņa nesaskaņām ar skolotājiem, taču nespēja paskaidrot, ko dome darījusi, lai atrisinātu radušās aizdomas par Madonas 2.vidusskolas vadības rīcību.

Tāpat vēstīts, ka Madonas novada pašvaldība pērn 31.martā pieņēma lēmumu par Madonas pilsētas 1.vidusskolasun Madonas pilsētas 2.vidusskolas reorganizācijas sākšanu, izveidojot Madonas pilsētas vidusskolu. Lēmumā noteikts, ka reorganizācija tiks pabeigta ne vēlāk kā 2017.gada 31.jūlijā. Madonas novada pašvaldība 2017.gada 23.februārī arī apstiprinājusi abu Madonas vidusskolu reorganizācijas plānu, savukārt IZM reorganizāciju ir saskaņojusi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)