Banner 980x90

Madonā atklās gremošanas sistēmas slimību profilakses pētījuma GISTAR reģionālo centru

Valmiera, 9.aug., LETA. 18.augustā plkst.12 Madonas slimnīcas telpās Rūpniecības ielā 18 atklās gremošanas sistēmas slimību profilakses pētījuma GISTAR reģionālo centru, aģentūrai LETA pavēstīja Latvija Universitātes (LU) pārstāve Inese Veckagane.

Atklāšanā piedalīsies GISTAR pētījuma vadītājs LU profesors, LU Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta direktors, ārsts gastroenterologs Mārcis Leja, Madonas pašvaldības un slimnīcas, pētījuma un mediju pārstāvji.

Ar Madonas novada pašvaldības un slimnīcas atbalstu LU gremošanas trakta slimību profilakses pētījuma GISTAR reģionālais centrs Madonā darbu uzsāka jau 1.augustā. Šobrīd reģionālais centrs ir veiksmīgi aizvadījis pirmo darba nedēļu, kuras laikā to apmeklējuši 30 respondenti. Kopumā pētījumā iekļauti jau 5034 respondenti.

Plānots, ka pētījums Madonā notiks līdz 2018. gada 31.martam, taču iedzīvotāju lielākas aktivitātes un pašvaldības atbalsta gadījumā tiks izvērtēta iespēja tā realizāciju turpināt ilgāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)