Banner 980x90

LZP: Pēc partijas pieteikuma tiesā ierosināta lieta par VMD lēmumu neveidot Braku meža mikroliegumu

Rīga, 17.jūn., LETA. Administratīvā tiesa ierosinājusi lietu pēc Latvijas Zaļā partijas (LZP) pieteikuma par Valsts meža dienesta (VMD) atteikumu vērtēt iespējas veidot Braku meža mikroliegumu, aģentūru LETA informēja partijā.

Kā iepriekš skaidroja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, partija apstrīdējusi VMD atteikumu izveidot mikroliegumu Braku meža bioloģiski vērtīgajā daļā 5,5 hektāru platībā, jo uzskata, ka tas ir pretlikumīgs.

Uz apstrīdēšanas iesniegumu tikusi saņemta atbilde, kurā VMD, "aizbildinoties ar līdzekļu trūkumu", atsakās izvērtēt pieteikto Braku mikroliegumu. LZP uzskata, ka valsts noteikto funkciju nepildīšana ir pretlikumīga, tādēļ LZP nolēmusi vērsties tiesā.

Tavars skaidroja, ka saņemtā atbilde no VMD par lēmuma apstrīdēšanu partijā radījusi "dziļu neizpratni" - tajā tiekot pausts, ka VMD pieteiktā mikrolieguma teritorijas izvērtēšanai naudas nav, lai arī to "pēc labās gribas principa" esot pieteikusies veikt biedrība "Vides aizsardzības klubs" (VAK).

LZP, uzskatot, ka VMD nav tiesiska pamata atteikt mikrolieguma veidošanu finansējuma vai ekspertu trūkuma dēļ, šo lēmumu pārsūdzēja tiesā.

Partijā norāda, ka pēc tās iniciatīvas veiktajā ekspertīzē Braku mežā atklātas izcilas dabas vērtības un saudzējami objekti ar kultūrvēsturisku nozīmi.

Tavars norāda, ka ekspertīzē esot secināts, ka mežā ir divi augstvērtīgām meža struktūrām bagāti Eiropas Savienībā un Latvijā prioritāri aizsargājami biotopi - veci un dabiski boreāli meži, nogāžu un gravu meži, četras īpaši aizsargājamās sugas - zaļziedu naktsvijole, gada staipeknis, sīpoliņu zobainīte, lielais torņgliemezis, viens valsts nozīmes dižkoks, trīs vietējas nozīmes dižkoki, viens kultūrvēsturiskais koks (osis ar mizā iegrieztu krustu), divi lieli granīta laukakmeņi un divi dzelzavota avoksnāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)