Banner 980x90

Kooperatīva "VAKS" apgrozījums pērn saruka par 8%

Rīga, 15.apr., LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "VAKS" pagājušajā gadā strādāja ar 57,14 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kooperatīva peļņa samazinājās par 38,9% - līdz 847 900 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"VAKS" vadības ziņojumā teikts, ka kooperatīva peļņas un apgrozījuma samazinājums skaidrojams ar 2018.gada sauso vasaru, zemo graudu ražību, kā arī būtisku 2017.gada slapjā rudens ietekmi, kad daudzās vietās nevarēja iesēt ziemājus, kas pavasarī ir izturīgāki pret nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Ievērojami samazinājās arī ieņēmumi no kooperatīva pamatdarbības - pirmapstrādes pakalpojuma sniegšanas.

Vienlaikus kooperatīva vadība norāda, ka joprojām turpināja pieaugt biedru skaits un to apsaimniekojamās platības, kā arī saimniekošanas efektivitāte.

"Pareizi veiktās investīcijas, palielinot graudu kalšu un uzglabāšanas jaudas, ļāva 2018.gada vasarā tekoši, bez gaidīšanas rindām pieņemt produkciju no lauksaimniekiem un to visu arī uzglabāt," norāda kooperatīva vadība, komentējot "VAKS" aizvadītā gada darbības rādītājus.

"VAKS" apgrozījums 2017.gadā bija 62,102 miljoni eiro, bet peļņa - 1,387 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Kooperatīva 2018.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

"VAKS" pamatdarbības vieta ir Valmierā, bet kooperatīvam ir trīs pastāvīgi strādājošas struktūrvienības - Varakļānos, Gulbenes novada Beļavas pagastā un Burtnieku novada Matīšu pagasta "Matīšos". Kooperatīvam pieder 100% daļu SIA "Lauce", kā arī 1,88% "Latvijas piens" kapitāldaļu. Kooperatīva mērķis ir sniegt pakalpojumus lauksaimniecības produktu ražotājiem, konsultācijas, kā arī apmierināt citas kooperatīva biedru vajadzības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)