Banner 980x90

Kariņš: Vēl nav zināms, cik naudas varēsim atvēlēt solītajiem algu palielinājumiem

Rīga, 28.aug., LETA. Strādājot pie nākamā gada valsts budžeta, joprojām nav skaidri zināms, cik naudas varēs atvēlēt iepriekš solītajiem algu palielinājumiem veselība un izglītības nozarēs, šorīt intervijā LTV raidījuma "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš apstiprināja, ka turpinās darbs pie valsts budžeta izdevumu pārskatīšanas un tiek revidēti iepriekš pieņemtie lēmumi par naudas piešķiršanu, tādējādi, meklējot tās pozīcijas, kurās nelietderīgi nauda tiek izmantota vai arī netiek izmantota vispār.

"Vienreiz šāda revīzija tika veikta un nauda tika atrasta, bet tās ir par maz, lai tiktu īstenotas tās prioritātes, kuras esam nosprauduši par svarīgām valsts budžeta kontekstā. Varu arī apgalvot droši, ka es kā valdības vadītājs nepieļaušu tādu lēmumu pieņemšanu, kas ļautu palielināt nodokļus, tādējādi atrodot līdzekļus prioritāšu realizēšanai," sacīja premjers.

Tāpēc viņš vēlas panākt, ka valsts budžeta kontekstā tiktu panākti kompromisi nevis lietots formulējums - "man pienākas".

Jau ziņots, ka valdību un sociālo partneru veidojošā nacionālā trīspusējās sadarbības padome (NTSP) septembrī turpinās risināt domstarpības par 2020.gada budžetu.

Vakar NTSP sēdē tika uzklausīts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais informatīvais ziņojums par 2020.gada budžeta izstrādes gaitu, makroekonomikas prognozēm, fiskālo telpu, ministriju un neatkarīgo iestāžu papildus budžeta pieprasījumiem.

Sociālie partneri pauda bažas par valdības iespējamu vēlmi veikt izmaiņas nodokļos, kā arī iesākto reformu apturēšanu. Tomēr Kariņš uzsvēra, ka šī valdība ir apņēmusies veikt visas pieteiktās reformas, bet par izmaiņām nodokļos tiks diskutēts vēlāk.

Turpmākās diskusijas 2020.gada budžeta kontekstā būs par iepriekš apsolīto atalgojuma palielināšanu mediķiem un pedagogiem. Tāpat tiks uzturēta diskusija par izmaiņām, kas attiecas uz minimālo algu un neapliekamo minimumu, kā arī atvieglojumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)