Banner 980x90

Jāņa Zālīša Sausnējas pamatskolu pievienos Ērgļu vidusskolai

Valmiera, 8.marts, LETA. Jāņa Zālīša Sausnējas pamatskolu pievienos Ērgļu vidusskolai, domes sēdē lēmuši Ērgļu novada domes deputāti.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja pašvaldības izpilddirektors Māris Grinbergs, lēmums pieņemts, jo skolā ir neliels audzēkņu skaits. Šobrīd izglītības iestādi apmeklē ap 40 skolēnu, un tur atrodas arī bērnudārzs.

Jaunais plāns paredz, ka topošajā Ērgļu vidusskolas filiālē atradīsies klases līdz pamatskolas posmam.

Jāņa Zālīša Sausnējas pamatskola jau ilgi atradusies uz reorganizācijas sliekšņa un tai jau bijusi sadarbība ar Ērgļu vidusskolu, no kurienes uz mazāko skolu braukuši skolotāji, stāstīja Grinbergs.

Jau vēstīts, ka pētījuma "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" vienīgo vidusskolu Ērgļu novadā ieteikuši reorganizēt par pamatskolu. Kā argumenti minēti rūkošais skolēnu skaits un nepietiekamie mācību rezultāti. Skolēniem no Ērgļu novada šādā situācijā ieteikts apmeklēt izglītības iestādes Madonā vai Koknesē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)