Banner 980x90

Gribu nēsāt kontaktlēcas – ar ko sākt, kas jāņem vērā, kur pirkt?

Kontaktlēcas ir pievilcīgs risinājums tiem, kuriem nepieciešama redzes korekcija, jo tās sniedz daudz priekšrocību gan ar savu ērto lietošanu, gan kustību brīvību, gan iespēju atvadīties no brillēm tiem, kuri tās neuzskata par savu stila elementu.

Kontaktlēcu izmantošana sākas ar vizīti pie acu ārsta
Ceļš pie kontaktlēcām sākas ar konsultāciju oftalmologa vai optometrista. Ārsts spriež par pacienta redzes un acu stāvokli, kā arī to piemērotību kontaktlēcu lietošanai. Speciālists arī zinās, kāda veida lēcas konkrētajam pacientam viņa redzes traucējumu un dzīvesveida situācijā būtu labāka izvēlētie. Pacients saņems recepti ar lēcu parametriem.

Acu ārsts vai optometrists arī ir tie cilvēki, kuri var sniegt pareizu informāciju par lēcu ielikšanu, lietošanu un kopšanu. Tie visi ir ļoti būtiski faktori, tāpēc jāpaļaujas uz drošu informāciju, jo neatbilstoša kontaktlēcu lietošana ir bīstama.

Kas jāņem vērā, nēsājot kontaktlēcas
Vairumā gadījumu galvenais iemesls pāriet uz kontaktlēcām, ir vēlme atbrīvoties no brillēm, jo tās traucē, nepiestāv, viegli plīst, ierobežo aktivitātes utt. Tomēr tiem, kuri plāno nēsāt kontaktlēcas, jāņem vērā, ka arī kontaktlēcām ir lietošanas nosacījumi, kuri ir jāievēro strikti. 

Būtiski nosacījumi, kas jāievēro, lietojot kontaktlēcas:
• Precīzi jāievēro lēcu lietošanas laiks – gan diennakts stundas, gan dienu skaits, kas atkarīgs no lēcu veida (vienas dienas, divu nedēļu, mēneša vai pagarinātā laika).
• Lēcas jātīra ar speciālu šķīdumu un jāuzglabā konteinerā.
• Pirms lēcu aiztikšanas rūpīgi jānomazgā rokas, nedrīkst izmantot krēmu.
• Kontaktlēcas nodrīkst nonākt saskarē ar ūdeni, tāpēc pirms vannas, dušas, peldes, SPA un citām aktivitātēm tās ir jāizņem.
• Ja lieto acu kosmētiku, tad jāatceras, ka lēcas jāieliek pirms krāsošanās, kā arī jāizņem pirms kosmētikas noņemšanas. Vislabāk izmantot specializētu kosmētiku, kas piemērota kontaktlēcu lietotājiem.

Kas ir krāsainās kontaktlēcas un kad tās var nēsāt
Interesējoties par kontaktlēcām, sastapsieties ar tādu terminu kā "krāsainās kontaktlēcas". Tās šobrīd ir samērā populāras kontaktlēcu lietotāju vidū, bet šādas lēcas izmanto arī tie, kuriem ikdienā nav vajadzīga redzes korekcijai, jo krāsainās kontaktlēcas pieejamas gan ar, gan bez optiskās korekcijas. 

Krāsainās kontaktlēcas ir tādas paša kā parastās, tikai to materiālā iestrādāts slānis, kas nodrošina acu krāsas maiņu vai paspilgtināšanu. Pieejamas arī krāsainās lēcas, kurām ir dekoratīvas zīlītes vai nedabiska krāsa, tās vairāk izmanto karnevāliem, specifiskiem tēliem. Krāsainās lēcas ir tikpat drošas kā klasiskās, tās var nēsāt arī ilgstoši, ievērojot visus lietošanas un kopšanas nosacījumus. 

Krāsainās kontaktlēcas ērti var apskatīt un iegādāties interneta veikalā Lensor.eu. 

Kur iegādāties kontaktlēcas
Visa veida kontaktlēcas, dažādus to lietošanai nepieciešamos aksesuārus un kopšanas līdzekļus var iegādāties ikvienā optikas preču veikalā – gan salonos, gan interneta veikalos, kuri sadarbojas ar zināmiem un uzticamiem kontaktlēcu ražotājiem. Lēcu iegāde tieši internetā pēdējos gados kļuvusi arvien populārāka, jo ir plašs piedāvājums, izdevīgas cenas, kā arī tas ir tiešām ērti, jo lēcas var saņemt ar piegādi jebkurā vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)