Banner 980x90

Dūklavs Madonā tiksies ar lauksaimniekiem un lauku uzņēmējiem

Jānis Dūklavs/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Jānis Dūklavs/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) piektdien, 8.aprīlī dosies reģionālajā vizītē uz Madonas novadu. Darba vizītes laikā plānota tikšanās ar lauksaimniekiem un lauku uzņēmējiem, aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrija.

Dūklavs uzrunās lauksaimniekus Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Madonas nodaļas informatīvajā seminārā un atbildēs uz lauku uzņēmēju jautājumiem. Seminārs notiks plkst.10 Madonas Kultūras namā, Raiņa ielā 12, Madonā.

Seminārā Zemkopības ministrijas speciālisti informēs lauksaimniekus par Lauku attīstības programmas aktualitātēm 2016.gadā un tiešo maksājumu piešķiršanas kārtību lauksaimniekiem, īpaši par papuvju vadlīnijām.

Pēc semināra Dūklavs tiksies ar lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (LPKS) "Barkavas arodi" un Barkavas arodvidusskolas vadību, kā arī viesosies piensaimniecībā "Sābri".

Tikšanās ar LPKS "Barkavas arodi" valdes priekšsēdētāju Andri Ģērmani un izpilddirektoru Albertu Gailumu, kā arī Barkavas arodvidusskolas direktori Silviju Smelteri notiks "Dzirnavās", Barkavā, Barkavas pagastā, plkst.15.

Savukārt vizīte zemnieku saimniecībā "Sābri", Varakļānu novada Murmastienes pagasta "Strautiņu" mājās, plānota plkst.16.30.

Piena lopkopības saimniecība "Sābri", kurā saimnieko Daina un Jānis Pelši, dibināta 2005.gadā. Pašlaik ganāmpulkā ir 100 slaucamas govis un 80 ataudzējamās telītes. Saimniecība apsaimnieko 215 hektārus lauksaimniecībā izmantojamās zemes, no kuriem 100 hektāru ir nomas zeme.

Izslaukums no ganāmpulka ir 8500 tonnas gadā, un pienu "Sābri" realizē uzņēmumam "Preiļu siers", kurš par piena kilogramu 2016.gada marta pirmajā pusē maksājis 21 centu. Saimniecība ir veikusi modernizāciju, izmantojot Lauku attīstības programmas atbalstu, - iegādāta tehnika un uzbūvēta mēslu krātuve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)