Banner 980x90

"Citadele Index": Vispozitīvāk pašvaldību sniegto atbalstu uzņēmējdarbībai vērtē uzņēmēji Vidzemē

Rīga, 21.apr., LETA. Vispozitīvāk pašvaldību sniegto atbalstu uzņēmējdarbībai vērtē uzņēmēji Vidzemē, aģentūrai LETA pavēstīja bankas "Citadele" ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece, atsaucoties uz jaunākā "Citadele Index" pētījuma datiem.

Viņa informēja, ka pašvaldību sniegto atbalstu uzņēmējdarbībai Vidzemē kā labu vai ļoti labu vērtē 43,2% respondentu, kamēr Pierīgā, Kurzemē, Zemgalē un Latgalē pašvaldību atbalstu kā labu vai ļoti labu vērtē robežās no 24,5% līdz 28,3% uzņēmēju. Vismazāk apmierinātu uzņēmēju ar pašvaldības atbalstu uzņēmējdarbībai ir Rīgā - 12,1% aptaujāto uzņēmēju to atzinuši par drīzāk labu.

Kopumā Latvijā 20,1% aptaujāto uzņēmēju pašvaldību atbalstu vērtē kā labu vai ļoti labu. Tajā pašā laikā 48,7% aptaujāto uzņēmumu vadītāju atbalstu uzņēmējdarbībai vērtē kā drīzāk sliktu vai ļoti sliktu, bet 31,2% uz šo jautājumu nevarēja atbildēt.

Vissliktāk pašvaldības atbalstu uzņēmējdarbībai vērtē Latgalē - 60,9% aptaujāto uzņēmumu vadītāju pašvaldību atbalstu uzņēmējdarbībai vērtē kā drīzāk sliktu vai ļoti sliktu. Mazliet pozitīvāk noskaņoti ir uzņēmēji Kurzemē, kur pašvaldības atbalstu kā sliktu vērtē 55% respondentu, kā arī Zemgalē - 51,3%. Rīgā un Vidzemē vēl lielāku pašvaldības atbalstu vēlas attiecīgi 49,4% un 44,5% respondentu. Vislabākā situācija ir Pierīgā, kur 30,7% uzņēmēju nav apmierināti ar pašvaldības atbalstu uzņēmējdarbībai.

"Citadele Index" ir pētījums, kuru banka "Citadele" Latvijā veic kopš 2004.gada. Pētījumā katru ceturksni tiek aptaujāti 750 uzņēmumu īpašnieki un to vadītāji par situāciju valsts ekonomikā, nozarē, uzņēmumā, kā arī prognozi nākamajiem sešiem mēnešiem. Uzņēmēju aptauju un datu apkopojumu nodrošina SKDS.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)