Banner 980x90

"Cesvaines piens" sāk siera eksportu uz Franciju

AS "Cesvaines Piens" (CP) janvārī uzsācis siera eksportu uz Franciju, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja uzņēmumā.

Gada pirmajās nedēļās CP siers pieejams patērētājiem Francijas ziemeļu un nedaudz centrālajā daļā līdz Nantei (Nantes) un Dižonai (Dijon).

Sarunas par eksportu uz Franciju veiksmīgi tika noslēgtas jau decembrī pēc sekmīgas "Cesvaines Piens" dalības starptautiskajā pārtikas izstāde ANUGA 2013 Vācijā.

"Izskatās, ka Francija un trīspadsmitais gads Cesvaines Pienam ir īpaši, jau kopš pirmajiem uzņēmuma panākumiem, kad Cesvaines siera meistars Otto Švarcs 1913.gadā Parīzē saņēma Zelta medaļu!", smaidot saka AS "Siera Nams" padomes priekšsēdētāja Dace Ozola, turpinot "bet, ja pilnīgi nopietni, Francija pierāda, ka uzņēmuma eksporta stratēģija ir dzīvotspējīga. Francūži ir pirmie, ar kuriem realizējam eksportu, bet ne būt nav vienīgie, kuri šobrīd izrāda interesi par Cesvaines sieriem," lakoniski norāda Ozola.

"Patiess prieks un lepnums, ka mūsu siera meistaru veikums- radītais siers no Cesvaines novada piena ir novērtēts tālu ārpus Latvijas robežām, īpaši tādā siera lielvalstī kā Francija! Tas dod papildus stimulu un prieku strādāt", uzsver "Cesvaines Piena" valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone.

Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru Bakšteinu. 1997.gadā izveidota akciju sabiedrību "Cesvaines Piens". 2009.gadā realizēta iekārtu un cehu modernizācijas projekts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma atbalstu ieguldot projektā kopumā gandrīz 800 000 latu.

Šobrīd "Cesvaines piens" izgatavo trīs tipu: Gouda, Maasdam un Tilsiter sierus un piena produktus: sviestu, krējumu, mājas sieru CIBA un biezpienu. AS "Cesvaines Piens" izgatavoto produkciju fasē un iepako AS "Siera Nams", kas veic produkcijas loģistiku.

Cesvaines Krievijas siers piešķirta sudraba medaļa Riga Food 2012, bet Holandes sieram - bronzas medaļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)