Banner 980x90

"Cesvaines Piens": pirmo reizi patērētājs tik ļoti ietekmē ražošanu

Savu briedumu sasnieguši pirmie AS "Cesvaines Piens" mazā izmēra, rokām vaskotie sieri - Cesvaine divi mēneši un Cesvaine četri mēneši. Mazā izmēra vaskoto sieru izgatavošana tika uzsākta pēc patērētāju uzstājīgā pieprasījuma pēc tam, kad šogad vasarā mazumtirdzniecībā nonāca sieri Cesvaine 2 un 4 mēneši 800g iepakojumā.

Kā pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja uzņēmumā, sierus viegli atšķirt, jo katra iepakojums ieguvis savu krāsu atkarībā no brieduma pakāpes-Cesvaines divi mēneši tiek vaskots dzeltenā vaskā, savukārt ilgāk noturētais Cesvaines četri mēneši, sarkanā vaskā.

"Nogatavinātie un rokām vaskotie puscietie Gouda tipa sieri Cesvaine jau kļuvuši iecienīti gan savas raksturīgās karameles garšas, kristālīgā kraukšķiguma un gludās tekstūras dēļ, gan neapšaubāmi arī vizuālā izskata dēļ. Siera apvalka vaska tekstūra un krāsa to padara ļoti pievilcīgu, un patērētāji uzstāj, ka vēlas iegādāties veselu vaskotā siera gabalu, ne grieztu, tā saglabājot unikālo vaskoto siera miziņu līdz servēšanas mirklim," uzsver "Cesvaines Piena" valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone, norādot, ka faktiski pirmo reizi pircējs tik izteikti un uzstājīgi diktējis ražošanu.

Mazā izmēra - 300g., vaskotie sieri Cesvaine divi un četri mēneši mazumtirdzniecībā nonāks no 16.decembra.

Siers Cesvaine ir Gouda tipa puscietais siers, kurš sev raksturīgo karameles saldmi, vieglo kristālīgo kraukšķigumu un gludo tekstūru iegūst lēnītēm, nogatavinoties vairāku mēnešu garumā. Pirmās siera personības nobriest pēc diviem mēnešiem, un siermeistars katru siera gabalu atsevišķi vasko dzeltenu. Sarkanus tos vasko četru mēnešu vecumā, kad tekstūra kļuvusi izteikti gludāka.

Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru Bakšteinu. 1997.gadā izveidota akciju sabiedrību "Cesvaines Piens". 2009. gadā realizēta iekārtu un cehu modernizācijas projekts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma atbalstu ieguldot projektā kopumā gandrīz 800 000 latu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)