Banner 980x90

Augstākā tiesa negrozīs lēmumu par skolu reorganizāciju Madonā 

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments atstājis negrozītu Administratīvās rajona tiesas lēmumu, ar kuru atteikts pieņemt vairāku Madonas pilsētas skolu skolēnu vecāku un biedrības "Madonas pilsētas 2.vidusskolas atbalsta biedrība" sūdzību par Madonas domes lēmumu reorganizēt pilsētas skolas.

Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, AT atzina, ka Administratīvā rajona tiesa pamatoti ir atteikusies pieņemt izskatīšanai pieteikumu.

AT norādījusi, ka lēmums, ar kuru pašvaldība nolēmusi nodot izglītības iestāžu tīkla attīstības plānu publiskajai apspriešanai un arī pati publiskā apspriešana, nav pašvaldības aktivitāšu galīgais mērķis, bet tikai atsevišķi elementi izglītības iestāžu tīkla attīstības plāna tapšanā. Ar apspriešanu tiek lemts par Madonas novada izglītības iestāžu tīkla attīstības plāna atbalstīšanu vai neatbalstīšanu, lai noskaidrotu viedokļus, kam varētu būt nozīme, izlemjot jautājumu par plānoto Madonas Valsts ģimnāzijas, Madonas pilsētas 2.vidusskolas un Madonas pilsētas 1.vidusskolas reorganizāciju.

Arī izglītības iestāžu tīkla attīstības plāns pats par sevi nav administratīvais akts, norādījusi tiesa. Balstoties uz to, var tikt lemts par izglītības iestāžu reorganizāciju. Savukārt šāds lēmums būtu uzskatāms par administratīvo aktu tikai tad, ja ar to būtiski tiktu ierobežotas personu iespējas iegūt izglītību attiecīgajā administratīvajā teritorijā, taču pieteicēji uz šādiem apstākļiem neesot norādījuši.

Pieteicēji - vairāki Madonas pilsētas skolu skolēnu vecāki un biedrība "Madonas pilsētas 2.vidusskolas atbalsta biedrība" - vērsās administratīvajā tiesā, lūdzot atcelt Madonas novada domes lēmumu, ar kuru nodota publiskajai apspriešanai novada izglītības iestāžu tīkla attīstības plāna pirmā redakcija. Lēmumā noteikts publiskās apspriešanas termiņš, kā arī noteikts, ka paziņojums par plāna publisko apspriešanu publicējams pašvaldības mājaslapā un vietējā laikrakstā.

Administratīvās rajona tiesas tiesnesis pieteikumu atteicās pieņemt. Pieteicēji par tiesas lēmumu iesniedza AT blakus sūdzību, norādot, ka pašvaldība pieļāvusi pārkāpumus, nosakot plāna apspriešanas kārtību, bet tiesa tos vispār nav vērtējusi.

LETA jau ziņoja, ka Madonas novada dome nolēmusi līdz 2017.gada 31.jūlijam apvienot Madonas pilsētas 1.vidusskolu un Madonas pilsētas 2.vidusskolu, izveidojot Madonas pilsētas vidusskolu, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Madonā iecerēts 2017.gada 1.septembrī vai 2018.gada 1.septembrī izveidot Madonas pilsētas vidusskolu, apvienojot līdzšinējo Madonas pilsētas 1.vidusskolu un Madonas pilsētas 2.vidusskolu. Madonas pilsētas vidusskola atrastos tagadējās Madonas pilsētas 1.vidusskolas telpās un Madonas Valsts ģimnāzijas ēkā. Madonas pilsētas vidusskolā plānoti no 40 līdz 44 klašu komplekti ar skolēnu skaitu klasē no 22 līdz 26. Patlaban Madonas pilsētas 1.vidusskolā ir 29 klašu komplekti, bet Madonas pilsētas 2.vidusskolā - 15 klašu komplekti.

Savukārt Madonas Valsts ģimnāzija tiktu pārcelta uz līdzšinējo Madonas pilsētas 2.vidusskolas ēku. Ģimnāzijas telpu jautājumu nav izdevies atrisināt no 2004.gada, kad tika izstrādāts piebūves projekts, bet valsts finansējums netika piešķirts. Pašlaik Madonas Valsts ģimnāzijas mācību process tiek organizēts sešās ēkās - Valdemāra bulvārī 2a, īrētās telpās Raiņa ielā 6, sporta stundas un pasākumi notiek Madonas Sporta centrā, mūzikas stundas Madonas Mūzikas skolā, kultūras pasākumi tiek organizēti Madonas kultūras namā, bet ģimnāzistu ēdināšana - Madonas pilsētas 1.vidusskolā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)